Importurile pentru anumite tipuri de produse textile din statul asiatic vor fi restrictionate in cazul in care Statele Unite ale Americii si China nu vor ajunge la un acord in aceasta privinta, a declarat secretarul american al comertului, Carlos Gu
Importurile pentru anumite tipuri de produse textile din statul asiatic vor fi restrictionate in cazul in care Statele Unite ale Americii si China nu vor ajunge la un acord in aceasta privinta, a declarat secretarul american al comertului, Carlos Gutierrez, transmite Mediafax.
Contingentele in valoare de mai multe miliarde de dolari impuse importurilor de confectii din China vor intra in vigoare din ziua in care SUA vor solicita, in mod oficial, organizarea unor consultatii cu statul asiatic, discutiile fiind estimate sa inceapa in aceasta luna.
Oficialii de la Washington si Beijing trebuie sa ajunga la o concluzie in 120 de zile. In caz contrar, contingentele raman in vigoare pana la sfarsitul anului, a precizat Gutierrez. Administratia Bush a fost supusa presiunilor pentru a gasi masuri eficiente de reducere a deficitului comercial cu China, care a atins anul trecut un nivel record de 162 miliarde de dolari.
Una dintre reglementarile Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) prevede posibilitatea membrilor de a restrictiona ritmul de crestere a importurilor de confectii din China la 7,5 la suta peste nivelul inregistrat in anul precedent.
Oficialii de la Beijing au acceptat aceasta prevedere ca una dintre conditiile pentru aderarea la OMC. Aceasta reglementare expira la finele anului 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.