Saracia erodeaza sanatatea mai mult decat fumatul, bautura sau lipsa de miscare, arata un studiu al Statisticii din Canada. Pentru adultii cu varste intre 45 si 64 de ani, caracteristicile socio-economice, precum nivelul educatiei si veniturile gosp
Saracia erodeaza sanatatea mai mult decat fumatul, bautura sau lipsa de miscare, arata un studiu al Statisticii din Canada. Pentru adultii cu varste intre 45 si 64 de ani, caracteristicile socio-economice, precum nivelul educatiei si veniturile gospodariei, sunt determinante mai importante ale intaririi sanatoase in varsta decat o conduita sanatoasa. Studiul care dureaza de opt ani a descoperit ca numai dupa 65 de ani traiul sanatos influenteaza sanatatea mai mult decat bunastarea financiara. Unii batrani sunt pur si simplu prea saraci ca sa duca o viata sanatoasa. O mare parte dintre ei consuma alimente ieftine si nu tin neaparat o dieta echilibrata cu fructe si legume.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.