Presedintele OPEP, seicul Ahmed Fahd al-Sabah, a exclus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, posibilitatea cresterii productiei de petrol in urma reuniunii ministeriale care va avea loc pe 15 iunie la Viena si a sustinut un pret de 40 de dolari
Presedintele OPEP, seicul Ahmed Fahd al-Sabah, a exclus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, posibilitatea cresterii productiei de petrol in urma reuniunii ministeriale care va avea loc pe 15 iunie la Viena si a sustinut un pret de 40 de dolari barilul. OPEP ''cauta sa aprovizioneze piata, iar 40 de dolari (barilul) este un pret acceptabil. Cred ca toata lumea urmareste preturile, care incep sa se stabilizeze'', a declarat Fahd al-Sabah. Totodata, el a subliniat insa ca OPEP va trebui sa supravegheze constituirea stocurilor, intrucat acestea influenteaza cursul petrolului pe piata mondiala. ''Cred ca va trebui sa continuam sa urmarim stocurile. Cu totii stim ca va trebui sa crestem productia in ultimul trimestru al anului. Din aceasta cauza, trebuie sa urmarim evolutia stocurilor, pentru a ne asigura ca nu vor juca un rol in evolutia preturilor''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.