In primul discurs tinut in fata celor 174 de ambasadori acreditati pe langa Sfantul Scaun, noul Pontif a lansat un apel catre statele cu care Vaticanul nu a avut, in ultimii ani, cele mai bune relatii. Presa italiana scrie ca funeraliile lui Ioan Pau
In primul discurs tinut in fata celor 174 de ambasadori acreditati pe langa Sfantul Scaun, noul Pontif a lansat un apel catre statele cu care Vaticanul nu a avut, in ultimii ani, cele mai bune relatii. Presa italiana scrie ca funeraliile lui Ioan Paul al II-lea si alegerea lui Benedict al XVI-lea permit Bisericii reluarea legaturilor diplomatice cu tari ca Vietnamul, Arabia Saudita si mai ales China. Autoritatile de la Beijing l-au felicitat pe noul Pontif si si-au exprimat speranta in stabilirea celor mai bune relatii, rupte in 1951 din cauza sustinerii independentei Taiwanului de catre Vatican. Papa Benedict al XVI-lea isi indreapta atentia si spre Rusia, propunand reluarea dialogului delicat cu Biserica Ortodoxa. China si Rusia au ramas zonele umbrite ale Pontificalului lui Ioan Paul al II-lea, care si-a dorit toata viata sa viziteze cele doua minoritati catolice. (Radu Croitoru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.