Romanii cred ca cel mai simpatic jurnalist este Cristian Tudor Popescu. Mai mult de 30% au bifat duritatea si pasiunea din editorialele jurnalistului pe care tot publicul l-a numit ""Justitiarul"". Pe locul al doilea se afla Ion Cristoiu. ""Sing

Romanii cred ca cel mai simpatic jurnalist este Cristian Tudor Popescu. Mai mult de 30% au bifat duritatea si pasiunea din editorialele jurnalistului pe care tot publicul l-a numit ""Justitiarul"".
Pe locul al doilea se afla Ion Cristoiu. ""Singur impotriva tuturor"", cu pasiunea sa pentru ""istoria ca telenovela"", el are admiratia a 8,9% dintre romanii care urmaresc presa.
Al treilea, foarte aproape de Ion Cristoiu in clasamentul admiratiei romanilor, este Marius Tuca.
Pe 8,3% dintre romani i-a cucerit ""obraznicia"" celui care a intrat in istoria presei romanesti ca tanarul jurnalist care a facut primul pas pe drumul ""Milionarului de la miezul noptii"", primul talk-show din Romania.
Daca pe Cristian Tudor Popescu (foto 1) si pe Ion Cristoiu (foto 2) ii admira mai mult barbatii, Marius Tuca (foto 3) se bucura de o admiratie mai mare din partea femeilor.
Toti trei sunt apreciati mai mult de oamenii cu studii superioare si de cei care locuiesc in mediul urban.
Pe de alta parte, Cristian Tudor Popescu este cel mai popular in randul banatenilor, pe Ion Cristoiu il indragesc cel mai mult bucurestenii, iar Marius Tuca se bucura de cea mai mare popularitate in Transilvania.

NEMULTUMITI. Robert Turcescu, este ""100%"" pe locul al patrulea, cu simpatia a 2,8% dintre devoratorii de mass-media. Urmeaza Ovidiu Ioanitoaia, directorul Gazetei Sporturilor si realizatorul primului talk-show sportiv din Romania.
Mircea Dinescu le este si el simpatic romanilor, care l-au preferat in proportie de 1%. Alti jurnalisti nu au reusit sa castige mai mult din inima romanilor. Au existat, desigur, si romani nemultumiti de toti jurnalistii romani. Au fost si oameni convinsi ca nici una dintre personalitatile presei nu se ridica la asteptarile lor. Procentul acestora este de 18,3%. In acelasi timp, 20,9% dintre romani nu au stiut ce sa raspunda sau nu au vrut sa raspunda. Fie pentru ca nu sunt consumatori de presa, fie pentru ca subiectul nu le place. Sau poate pentru ca indiferenta cantareste mai greu.

VETERANII CONDEIELOR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.