Procurorii Ministerului Public ar putea sa se autosesizeze si sa analizeze daca interventia
senatorului Irina Loghin pe langa Ambasada Statelor Unite ale Americii pentru obtinerea vizei lui Constantin Cuciureanu intruneste sau nu elementele i
Procurorii Ministerului Public ar putea sa se autosesizeze si sa analizeze daca interventia
senatorului Irina Loghin pe langa Ambasada Statelor Unite ale Americii pentru obtinerea vizei lui Constantin Cuciureanu intruneste sau nu elementele infractiunii de favorizare a infractorului si, eventual, a traficului de influenta.
Mai ales ca, in urma abrogarii de catre Curtea Constitutionala a articolului referitor la competenta procurorilor anticoruptie de a cerceta infractiunile comise de senatori si deputati, anchetarea acestor persoane intra in atributiile procurorilor Parchetului General.
Pe de alta parte, fie ca stia sau nu, interventia senatorului ar putea fi cu atat mai grava cu cat, la timpul respectiv, afaceristul din Botosani era dat in consemn la frontiera de catre procurorii anticoruptie, fiindu-i totodata impusa interdictia de a nu parasi tara pentru 30 de zile.
Potrivit propriilor declaratii, Irina Loghin si Constantin Cuciureanu sunt prieteni de peste 25 de ani, asa ca era absolut normal ca afaceristul sa locuiasca in casa ei timp de o saptamana, iar ea sa traga sforile pentru a-i obtine viza numai in zece zile. "Eu n-am facut decat sa trimit un mail prin care rugam Ambasada sa-i dea viza mai repede", a mai spus senatorul, incercand sa-si motiveze gestul.
Constantin Cuciureanu este cercetat penal de procurorii Sectiei a II-a a PNA pentru obtinerea ilegala a unor credite in valoare de 27 de miliarde de lei si dare de mita. El a fost prins, la data de 22 aprilie, pe Aeroportul Henri Coanda in timp ce incerca sa paraseasca tara cu destinatia Frankfurt - Miami, existand informatii ca ar fi vrut sa-si cumpere o casa acolo.
Acest lucru a fost confirmat chiar de ofiterii de informatii care sustineau ca, la data retinerii lui, Cuciureanu avea asupra lui o mare suma de bani, dar contrazis de Irina Loghin cu toate ca senatorul nu era de fata.
De altfel, infractiunile savarsite de Constantin Cuciureanu, numit de anchetatorii din Botosani "un fel de Csibi al Moldovei", au fost dovedite saptamana trecuta de sentinta data de magistratii Judecatoriei Bacau. Cuciureanu a fost condamnat in dosarul "Locomotiv" la trei ani de inchisoare cu suspendare si plata a 10 miliarde de lei catre Petrom.
In ceea ce priveste obtinerea ilegala a creditelor de peste 27 de miliarde de lei acordate de BCR Saveni lui Cuciureanu, procurorii anticoruptie ne-au precizat ca, in acest caz "exista indicii ca banii au fost deturnati de la scopurile pentru care au fost acordati", alaturi de afacerist fiind cercetate alte 14 persoane, functionari bancari si administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani, sub aspectul savarsirii infractiunilor de acordare a creditelor cu incalcarea dispozitiilor legale, luare de mita si complicitate la aceste infractiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.