Cu modestia si discretia care i-au caracterizat activitatea sportiva, dar si pe cea profesionala, cu toate ca pe dedesubt se ascund tenacitatea si forta alergatorului de cursa lunga, Ilie Floroiu a prezidat pentru prima oara, joi seara, Consiliul Fed
Cu modestia si discretia care i-au caracterizat activitatea sportiva, dar si pe cea profesionala, cu toate ca pe dedesubt se ascund tenacitatea si forta alergatorului de cursa lunga, Ilie Floroiu a prezidat pentru prima oara, joi seara, Consiliul Federal al FR Atletism. Intr-o componenta inedita, nascuta cu greu la capatul a nu mai putin de noua ore de deliberari. Timp in care luptele interne au fost camuflate cu eleganta sportului rege in conjunctura olimpica. In pas cu moda care face furori in politicul neaos, s-a mers pe mana schimbarii, desi sunt voci care acrediteaza ideea ca votul Adunarii Generale a fost dat "din contra". Dorita cu orice pret fiind primenirea staff-ului atletic tricolor. O masura care implica o lista intreaga de responsabilitati. Adica, riscul de a nu te ridica la nivelul mostenirii lasate de Iolanda Balas Soter. Care, intelegand exercitiul democratic, a acceptat cu fair-play infrangerea, consimtind sa sprijine "noua lucrare". Sprijin pe care "s-a legat" sa-l dea pe mai departe din calitatea de presedinte al Fundatiei Atletismului Romanesc. "Am pierdut, dar viata merge inainte", avea sa-i marturiseasca telefonic marea doamna a atletismului romanesc fiului sau!
Cert este ca de mult conducerea din ovalul magic mioritic nu a fost atat de bine repartizata teritorial, zone de traditie fiind de data asta bine reprezentate la varf. "Este un consiliu foarte bun, cu oameni vechi, dar si cu unii noi", ne declara ieri proaspatul presedinte, deja fostul conducator al clubului "Farul" subliniind ca spera sa colaboreze foarte bine cu Gabriela Szabo, cea care a intrunit cele mai multe sufragii dintre cei patru vicepresedinti alesi. "Prioritatea numarul unu este sprijinirea activitatii sportive, adica sa obtinem rezultate bune", a adaugat Floroiu, care este decis sa nu-i neglijeze pe juniorii III. "O sa ne gandim sa-i ajutam cu stagii de pregatire, cantonamente, tabere. In plus, o sa-i stimulam pe antrenorii de jos care nu prea mai au nici o motivatie in ultimul timp", ne-a precizat constanteanul care se va muta cat de curand in Capitala, "pentru ca nu pot conduce de la distanta".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.