Dupa ce au castigat un milion de dolari de pe urma a 17 femei pe care le-au trimis in Turcia sa se prostitueze, doi lideri ai lumii interlope din Roman si o complice de-a lor vor sta dupa gratii intre 8 si 12 ani. Tribunalul Neamt i-a condamnat pe ce

Dupa ce au castigat un milion de dolari de pe urma a 17 femei pe care le-au trimis in Turcia sa se prostitueze, doi lideri ai lumii interlope din Roman si o complice de-a lor vor sta dupa gratii intre 8 si 12 ani. Tribunalul Neamt i-a condamnat pe cei trei la ani grei de inchisoare, le-a sechestrat averile si i-a obligat sa achite statului daune in valoare de 500.000 de dolari. Afacerea a mers ca "pe roate" aproape 8 ani, iar victimele au fost ademenite in aceasta cursa cu promisiunea ca vor fi angajate ca ospatar si baby-sitter.
Judecatorii de la Tribunalul Neamt au hotarat ca Gica Anton Chelaru si Relu Rotaru sa primeasca o pedeapsa cu inchisoare de cate 12 ani pentru proxenetism, trafic de persoane, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si constituirea unui grup infractional. Principala lor subalterna, Mihaela Rotaru, a primit doar 8 ani de detentie pentru complicitate la trafic de persoane si proxenetism. De asemenea, magistratii au decis ca Gica Chelaru sa achite statului daune in valoare de 215.000 de dolari, iar Rotaru de 290.000 de dolari. Mihaela Rotaru a fost obligata la plata sumei de 20 de milioane de lei catre stat. Pentru recuperarea banilor, magistratii au pus sechestru pe bunurile celor trei, masura luata, de altfel, in cursul urmaririi penale. Desi au fost confiscate patru apartamente ale lui Chelaru, din Roman, un teren de 500 de metri patrati si un apartament al lui Rotaru, un autoturism Mercedes, o bratara, un lant de aur si 1.500 de euro, valoarea bunurilor nu poate insa sa acopere prejudiciul creat statului.

Patru din 17 femei s-au dus de bunavoie

Potrivit rechizitoriului, Gica Chelaru, Relu si Mihaela Rotaru s-au imbogatit peste noapte din prestatiile a 17 tinere pe care le-au dus in strainatate pentru prestatii sexuale pe bani. Anchetatorii spun ca acestia ar fi castigat, in perioada 1996-2004, peste un milion de dolari din activitatile nu tocmai ortodoxe pe care romancele le-au desfasurat in Turcia. In urma cercetarilor s-a stabilit ca doar patru dintre femei au stiut ca sunt duse sa se prostitueze si au acceptat fara nici o retinere "slujbele" bine platite. Celelalte au fost convinse de traficanti ca vor merge sa lucreze legal in strainatate, muncind in restaurante ca ospatar. Ca sa fie si mai credibili, cei trei infractori promiteau chiar si posturi de baby-sitter. Reteaua de racolare si transportare peste granite a viitoarelor victime era bine organizata, pentru ca autoritatile sa nu banuiasca nimic din ilegalitatile care se comit. Fetele erau duse in Turcia cu un autocar condus de Yasil Fevzi, acesta fiind si el arestat in tara sa pentru implicarea in acest caz de trafic de carne vie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.