Multe vedete prefera ca, pe langa cariera artistica, sa se lanseze si in afaceri, numele asigurandu-le o parte din succes. Asa ca, de cele mai multe ori, banii stransi la saltea sunt investiti intr-un club sau in alta activitate profitabila.
<

Multe vedete prefera ca, pe langa cariera artistica, sa se lanseze si in afaceri, numele asigurandu-le o parte din succes. Asa ca, de cele mai multe ori, banii stransi la saltea sunt investiti intr-un club sau in alta activitate profitabila.

Manuela Harabor

''Padureanca'' se ocupa de 5 ani, impreuna cu fostul sau sot, Soli Shaltiel, de Compania de productie de film Kentauros. Cei doi au amenajat primul platou la Stefanesti, o comuna amplasata la vreo 10 km de Bucuresti. Complexul, unde Manuela isi propune sa produca filme cu bugete de 70-80 milioane de dolari, va numara, la sfarsitul anului 2007, opt platouri, dintre care unul de 5000 mp.

George Monceanu

Componentul trupei Body & Soul este proprietarul unei companii distribuitoare de mate, avand o cifra de afaceri de peste trei milioane de euro pe an. Ideea i-a venit acum 9 ani, in momentul in care a intrat intr-un magazin de mezeluri si l-a intrebat pe un vanzator cum sunt "imbracati" carnatii. Apoi a constatat ca exista doar patru firme care furnizau astfel de membrane. Succesul afacerii a venit in momentul in care cantaretul a descoperit ca in tara nu exista firme de distributie. Desi pare incredibil, George nu a dispus de nici un ban atunci cand a demarat afacerea. "M-am dus la o firma producatoare, am lasat buletinul si i-am rugat sa-mi dea o rola de mate cu plata la vanzare. Dupa prima rola, am reusit sa vand mai multe. Luam pe credit si transportam cu tramvaiul marfa, pentru ca nu aveam masina. Asa am reusit sa investesc fiecare banut pe care l-am castigat", marturiseste George.
In ceea ce priveste personalul, acesta se ridica la 80 de angajati, printre ei numarandu-se o groaza de prieteni si de rude.

Anda Adam

Dupa ce si-a deschis un salon cosmetic, Anda si-a inaugurat anul trecut un al doilea cabinet. Despre afacerea sa, cantareata spune: ''Ca orice om de afaceri, trebuie sa-ti dezvolti business-ul. Asa ca, atunci cand am gasit un spatiu mai mare, imediat l-am achizitionat. Acum am mai multi angajati si dispun de toate serviciile unui adevarat salon cosmetic: coafor, manichiura, pedichiura, cosmetica, masaj si solar". Intreaga investitie s-a ridicat la peste 15.000 de euro. Anda a devenit renumita si prin modelele de unghii pe care le aplica: cu strasuri, cu floricele.

Silvia Stanciu

Componenta formatiei Etno a transformat legatura amoroasa pe care a avut-o cu Mihai timp de patru ani de zile intr-una profesionala. Mai exact, acesta a contactat-o in urma cu cateva luni pentru a-i propune o afacere. Mihai, care lucra de ceva timp in industria mobilei, s-a gandit sa porneasca un business pe cont propriu si i-a propus un parteneriat. Cantareata a investit aproape 10.000 de euro in firma producatoare de mobila care numara, in prezent, peste 20 de angajati.

Lonti, de la Zob (Laurentiu Olariu)

In anul 1999, Lonti a pus pe picioare o mica afacere cu calculatoare, avand atunci doar patru angajati. El cunostea deja acest domeniu de activitate, deoarece lucrase 5 ani in cadrul unei firme cu acelasi profil. "Mi-a fost usor sa dezvolt o afacere proprie, pentru ca eram deja familiarizat cu domeniul si, in plus, imi facusem un portofoliu de clienti", a declarat Lonti. Investitia a fost minima, deoarece sediul firmei nu a fost nevoit sa-l plateasca, imobilul apartinand unei rude apropiate. Dupa sase ani, chitaristul a ajuns la o cifra de afaceri de 80.000 de euro pe an.

Trupa K1

Radu Fornea, Daniel Alexandrescu si Mircea Presel au ales sa-si investeasca banii in domeniul in care activeaza: show-biz. Au pornit afacerea in primavara anului 2000, cand au investit 40.000 de dolari in trei studiouri de inregistrari. Capitalul provenea din incasarile de la concerte. Cei trei au continuat sa cumpere aparatura performanta, pe care au luat-o direct de la producatorii din Germania. "Numai pe soft am dat 10.000 de euro", spune Daniel Alexandrescu. Cei trei sustin ca au avut peste o suta de clienti, printre care Andra, Delia Matache, Marcel Pavel, Nico. Au o echipa formata din sase angajati (ingineri de sunet, manager, compozitori), iar cifra de afaceri s-a ridicat, anul trecut, la 70.000 de euro.

Dan Fintescu

Prezentatorul rubricii Meteo de la Prima TV si-a deschis impreuna cu prietenul sau, Cici, component al trupei Sistem, o scoala ceva mai speciala. Aici, pentru 100 de euro, peste 50 de elevi invata cum sa danseze sau cum sa bata la tobe. Baietii au scos din afacere peste 6.000 de euro pe care si-au propus sa-i reinvesteasca.

Mihai Traistariu

Asa cum spune si ultimul sau album, Mihai a hotarat ca vrea si ''Altceva'' in afara de muzica.
Dupa ce s-a sfatuit cu un prieten, care ulterior i-a devenit si asociat, faimosul cantaret si-a deschis un Supermarket in Aviatiei. Dar, pentru ca el locuieste in Constanta, iar afacerea in care a investit 25.000 de euro este in Bucuresti, Mihai este nevoit uneori sa faca naveta.

Sanda Nicola

Stirista Sanda Nicola este director. Firma ei vinde idei si face imagine pentru altii. Spera ca intr-o zi televiziunea sa devina un hobby pentru ea si sa ajunga propriul ei stapan. Un prieten avocat si o prietena contabila i-au adus de ziua ei actele firmei si i le-au dat sa le semneze. Sanda avea de mult idei, dar timpul limitat pe care i-l mai lasa profesia la dispozitie a impiedicat-o sa-si finalizeze ideea. Nu a investit foarte mult in firma si nici nu are castiguri fabuloase, dar sunt suficiente, cat sa-i confere un confort psihic ca are ceva al ei si merge. Cel care se ocupa de firma, in majoritatea timpului, este Bogdan, iubitul ei, solistul de la El Negro, care-si asigura si impresariatul trupei tot prin intermediul firmei iubitei sale. Anul acesta, Sanda si Bogdan au mai mult timp la dispozitie sa se ocupe de firma, pentru ca anul trecut si-au cumparat o casa si au terminat amenajarile.

Rares, de la Impact

Vinde haine de firma aduse din Germania. Daca tot creeaza o moda prin activitatea sa muzicala si e nevoit sa se imbrace tot timpul in functie de tendintele din afara, Rares s-a gandit, in urma cu un an, sa si profite de pe urma imaginii sale si sa-si deschida un magazin de confectii.
Hainele pe care le comercializeaza sunt marci celebre, iar stilul casual, de club, in general sunt potrivite unui stil mai extravagant si tocmai de aceea nu are nevoie de foarte multa promovare. Este o afacere care il obliga tot timpul sa ruleze bani, dar are permanent in magazin marfa cam de 30.000 de euro.

Mihaela Radulescu

Face productie de televiziune cu firma ei. Vedeta produce o parte din ceea ce face. Firma ei concepe formate de televiziune pe care le vinde altora, cu amendamentul ca ea sa nu fie cap de afis, pentru ca ar incalca contractele pe care deja le-a semnat cu televiziunea la care lucreaza. Mihaela vaneaza astfel "fete noi" pe care sa le promoveze. Pentru ca este un om de afaceri foarte abil, Mihaela Judith Schwartzenberg a promis niste surprize pe care nu le dezvaluie, nu din superstitie, ci din punct de vedere al confidentialitatii fata de finalitatea afacerii. Desi a stiut sa se inconjoare de oameni de incredere, Mihaela prefera sa se ocupe personal de afacerea ei.

Dana Coteanu

Cunoscuta sub numele de Marijuana, Dana detine in Capitala trei magazine de bijuterii. Si-a deschis firma in urma cu sapte ani, iar gablonturile, confectionate din pietre semipretioase, cristale, metale aurite si argintate aduse din strainatate, sunt creatie proprie. Printre clientii fideli ai Marijuanei se numara Loredana, fetele de la Sexxy si o parte din teatrele bucurestene.

Daniela Györfi

Are un salon de infrumusetare pe care l-a deschis in urma cu cinci ani. Afacerea, in care interpreta a investit 10.000 de dolari, are sase angajati. Pentru ca Daniela este implicata in proiectele muzicale, de managementul firmei se ocupa o prietena a mamei sale.

Radu Moraru

Este un om de afaceri, pentru ca "televiziunea este o afacere si se castiga bani buni". Si-a investit economiile intr-un hotel, in afara Bucurestiului. Nasul e sigur ca investitiile imobiliare sunt singurele de durata si profitabile si, din acest motiv, nu va ezita sa investeasca, in continuare, in imobile si terenuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.