Scaderile de curs nu au mai fost, ieri, atat de accentuate ca in sedintele de tranzactionare precedente, indicii bursieri inregistrand deprecieri de circa 0,60 la suta. Piata SIF-urilor, in schimb, a continuat acelasi trend descendent, scaderea fiind
Scaderile de curs nu au mai fost, ieri, atat de accentuate ca in sedintele de tranzactionare precedente, indicii bursieri inregistrand deprecieri de circa 0,60 la suta. Piata SIF-urilor, in schimb, a continuat acelasi trend descendent, scaderea fiind ieri de doua procente. Lichiditatea bursiera s-a cifrat, ieri, in schimb, la o valoare usor superioara celei din sedinta precedenta, insa la fel de modesta comparativ cu maximele din acest an, si anume la 133,6 miliarde de lei. La fel ca in ultima perioada, seria transferurilor mari de actiuni SIF Banat-Crisana a continuat si ieri, valoarea totala de tranzactionare depasind 64 miliarde de lei, aproape jumatate din rulajul total. Numai in sedinta de tranzactionare de ieri, s-a tranzactionat aproape un procent din capitalul social al SIF Banat-Crisana, 80 la suta din ordinele de cumparare fiind cu pachete de 0,1 la suta din capitalul societatii, limita maxima care se poate tranzactiona. In schimb, cotatia acestui emitent a stagnat la 11.800 lei pe actiune. Alaturi de SIF Moldova, care a inchis la acelasi curs ca in sedinta precedenta, aceastea sunt singurele societati care nu au consemnat, ieri, scaderi de curs. SIF Muntenia a reusit, ieri, performanta negativa de a se deprecia cu 6,82 la suta pana la un pret de 8.200 lei pe actiune, scaderea fiind normala insa, avand in vedere ca societatea a intrat in perioada ex-dividend. La randul lor, SIF Oltenia si SIF Transilvania au realizat variatii negative, insa nu atat de dramatice ca ale SIF4, si anume de 1,67 la suta, respectiv de 0,79 la suta. Cresterile de curs au fost mai reduse ca numar decat aprecierile, dar si de mica amploare. A venit randul actionarilor firmei Policolor sa fie cei castigati in sedinta de ieri, cursul apreciindu-se cu 8 procente, pana la 10.800 lei pe actiune. Dintre titlurile cu lichiditate ridicata, Turbomecanica a consemnat, la fel ca si zilele trecute, cea mai dinamica apreciere, de 3,09 la suta, inchizand la 100.000 de lei pe actiune. Titlurile Azomures au fost, de asemenea, pe crestere, valoarea acestora ajungand la 2.790 lei pe actiune, cu un plus de 3,33 procente. A devenit deja o obisnuinta in ultimele zile ca tranzactiile cu SIF-uri sa domine piata, in sedinta de ieri acestea insumand 97 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.