Audierile pe banda rulanta in legatura cu evenimentele din 13-15 iunie 1990 au continuat si ieri. Petre Roman, prim-ministru in acea perioada, a facut declaratii incendiare. Acesta l-a acuzat pe Ion Iliescu de faptul ca poarta o raspundere politica p
Audierile pe banda rulanta in legatura cu evenimentele din 13-15 iunie 1990 au continuat si ieri. Petre Roman, prim-ministru in acea perioada, a facut declaratii incendiare. Acesta l-a acuzat pe Ion Iliescu de faptul ca poarta o raspundere politica pentru faptele petrecute atunci in Bucuresti si doar organele abilitate hotarasc daca el poate raspunde si din alte puncte de vedere. In zilele urmatoare, procurorii militari vor convoca alte persoane pentru a le interoga, printre care se regaseste si Gelu Voican Voiculescu.
Si Miron Cozma a fost audiat de mai multe ori in legatura cu mineriada din 1990, fiind si ieri prezent la Parchet. Roman sustine, insa, ca nu a fost confruntat cu fostul lider al minerilor din Valea Jiului, faptul ca au fost chemati in aceeasi zi pentru a da declaratii fiind o pura coincidenta. Tot ieri, Cozma a cerut procurorilor militari sa-l confrunte cu Ion Iliescu pentru a arata ca fostul presedinte a mintit atunci cand s-a folosit de numele sau si a multumit pentru interventia ortacilor in timpul mineriadei.
Fostul prim-ministru a venit, ieri, la Parchetul Militar, la cererea sa, pentru ca cele declarate la intalnirea anterioara sa poata fi consemnate. "Declaratia mea nu are legatura cu Miron Cozma, ci cu ce s-a intamplat intre 13-15 iunie 1990. Parerea mea este ca minerii nu erau autorizati sa vina la Bucuresti. Am fost inca de la inceput impotriva acestui lucru", a declarat Roman, citat de Mediafax, la iesirea din sediul Parchetului. El a adaugat ca, in 14 iunie, a propus si s-a luat o decizie pentru ca minerii sa fie trimisi inapoi acasa. "Minerii nu au venit de capul lor, au fost manipulati. Dar aceasta ancheta ne va duce la identificarea celor care au profitat de pe urma acestor evenimente", a mai adaugat Petre Roman, mentionandu-l pe fostul presedinte al Romaniei ca fiind vinovat politic pentru acele evenimente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.