Presedintele rus, Vladimir Putin, a cerut, miercuri, Guvernului sa intocmeasca un proiect de lege privind limitarea investitiilor straine in domeniile economice corelate securitatii nationale, relateaza Mediafax. Serviciul de presa de la Kremlin a in
Presedintele rus, Vladimir Putin, a cerut, miercuri, Guvernului sa intocmeasca un proiect de lege privind limitarea investitiilor straine in domeniile economice corelate securitatii nationale, relateaza Mediafax. Serviciul de presa de la Kremlin a informat ca Putin doreste definitivarea proiectului pana la 1 noiembrie, pentru a limita investitiile straine in domenii conexe securitatii nationale, in intreprinderi ce efectueaza comenzi militare, precum si in domeniul monopolurilor naturale si resurselor strategice. "Aceasta actiune se adauga planului guvernamental de definire a sectoarelor strategice in care vor exista restrictii pentru investitorii straini", a declarat analistul economic londonez, Zsolt Papp. De curand, Putin l-a insarcinat pe premierul Mihail Fradkov cu gasirea de solutii urgente pentru repatrierea capitalului transferat in strainatate de cetatenii rusi.
In paralel, el a cerut si rezolvarea rapida a problemelor administratiei fiscale, ale criminalitatii si ale terorismului. Analistii considera insa ca Putin nu intentioneaza sa abandoneze programul privind acordarea posibilitatii investitorilor straini de a detine participatii in cadrul monopolului Gazprom. Ei au opinat ca presedintele va permite aceasta schimbare doar in conditiile in care statul va detine pachetul majoritar de actiuni. "Cred ca a fost luata decizia strategica conform careia achizitionarea actiunilor va fi posibila si pentru investitorii straini. Ce ar putea adauga acest proiect ar fi prevederea ca pachetul majoritar trebuie sa ramana intotdeauna in posesia statului", a precizat Caha Cicnavelidze, analist al Troika Dialog.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.