Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro si al ansamblului Uniunii Europene a crescut cu 0,5 la suta in primul trimestru al anului in curs, comparativ cu trimestrul precedent, conform unei estimari rapide a Oficiului european de statistica, Eurostat.
Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro si al ansamblului Uniunii Europene a crescut cu 0,5 la suta in primul trimestru al anului in curs, comparativ cu trimestrul precedent, conform unei estimari rapide a Oficiului european de statistica, Eurostat. Cifra, potrivit estimarilor economistilor, are la baza date oferite de mai multe tari, intre care Germania, Italia, Marea Britanie, mai putin Franta. Acest avans este pus de analisti pe seama cresterii in ultimul trimestru al anului 2004 pana la 0,2 la suta in zona euro si la 0,3 la suta in Uniunea Europeana a celor 25 de membri. De precizat ca cea mai mare contributie la cresterea in zona euro a avut-o economia germana, care a reusit sa depaseasca previziunea de 1 la suta pentru cresterea PIB-ului. In primul trimestru al acestui an, ritmul cresterii s-a situat in jur de 1,4 la suta pentru zona euro si la 1,7 la suta pentru "cei 25". Bruxelles-ul prognozeaza acelasi ritm al cresterii Produsului Intern Brut (intre 0,2 si 0,6 la suta) pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.