Directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Ilfov este cercetat penal si a fost retinut de politisti pentru derularea ilegala a unor contracte de achizitii publice. Mai exact, Veronica Brumaru, 38 de ani, este

Directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Ilfov este cercetat penal si a fost retinut de politisti pentru derularea ilegala a unor contracte de achizitii publice. Mai exact, Veronica Brumaru, 38 de ani, este acuzata ca a cumparat mai multe piese de mobilier pentru dotarea sediului central, dar si a altor unitati teritoriale, incalcand procedurile legale. In acest caz mai sunt anchetate alte doua persoane din conducerea institutiei.
Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Ilfov au retinut-o, in urma cu doua zile, pentru 24 de ore, pe Veronica Brumaru, din Bucuresti, de profesie medic veterinar. Anchetatorii spun ca femeia este suspectata de comiterea mai multor ilegalitati al caror rezultat a dus la prejudicierea cu 1,8 miliarde lei a institutiei pe care o conducea. Potrivit IGPR, Brumaru a ocupat in perioada 2002-2005 functia de director executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Ilfov, fiind in acelasi timp si ordonator de credite.
Acest lucru i-a permis sa intocmeasca in fals, la sfarsitul lunii martie 2005, dosarele de participare la licitatie ale unor asa-zise firme care ar trebui sa intre in concurs. In realitate, Brumaru a facilitat accesul altor societati, achizitionarea bunurilor facandu-se cu incalcarea legii.

Cad capete

Femeia a fost retinuta pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual, stabilindu-se ca prin activitatile pe care le-a derulat a tulburat grav bunul mers al institutiei. In toate aceste operatiuni, directorul executiv nu a tinut cont de procedurile legale de achizitii cuprinse in O.G. nr.60/2001, HG nr. 461/2001 si Legea nr. 212/2002, precizeaza IGPR.

Alti doi functionari suspendati

Veronica Brumaru urmeaza sa fie prezentata Judecatoriei Buftea, cu propunerea de arestare preventiva. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat, la jumatatea lunii aprilie a.c., ca a suspendat din functii trei angajati ai institutiei, ca urmare a inceperii urmaririi penale pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.
Pe langa Brumaru, si-au mai pierdut posturile si Maximilian Ilie Dragan, sef serviciu in cadrul Directiei de Sanatate a Animalelor, precum si Elena Musat, director executiv adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a municipiului Bucuresti. Decizia de suspendare a fost semnata la 12 aprilie a.c. de presedintele ANSVSA, Razvan Taru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.