Agitatie mare, ieri dimineata, in sala de conferinte "Amfiteatru" din incinta Hotelului Turist, motivul fiind Adunarea Generala de alegeri a FR Atletism. Desi se anunta furtunoasa, intrunirea extraordinara s-a dovedit a fi in cele din urma o lupta ci
Agitatie mare, ieri dimineata, in sala de conferinte "Amfiteatru" din incinta Hotelului Turist, motivul fiind Adunarea Generala de alegeri a FR Atletism. Desi se anunta furtunoasa, intrunirea extraordinara s-a dovedit a fi in cele din urma o lupta civilizata si democratica de conceptii, fapt demonstrat inca din debutul sedintei de cei care s-au inscris la cuvant. Iar concluzia generala desprinsa la un moment dat din sala a fost ca majoritatea celor prezenti doreste schimbarea la varf. Trecand la vot, dupa vreo trei ore de alocutiuni, care mai de care mai interesante, cei 202 reprezentanti ai sectiilor afiliate la FRA (n.n. -in procesul verbal s-au consemnat zece absente) au decis, in urma a doua tururi de scrutin, ca noul presedinte al forului de specialitate sa fie fostul alergator de curse lungi, Ilie Floroiu (foto), care ocupa postul de director executiv la CS Farul Constanta.
Astfel, Iolanda Balas-Soter, ex-presedintele FRA in ultimii 15 ani, a pierdut lupta pentru al cincilea mandat consecutiv in fata contracandidatilor sai din primul tur de scutin, optiunile reprezentantilor cu drept de vot prezenti in sala indreptandu-se mai mult spre Ilie Floroiu (82 voturi) si omul de afaceri Sandu Ion (53 voturi), acesta din urma fiind patronul primului club privat de atletism din Romania, in vreme ce marea doamna a atletismului romanesc a totalizat 49 de voturi, iar directorul DJS Bacau, Doina Melinte, a primit doar 18 voturi. "Ma asteptam sa pierd! Voi ramane in continuare la Fundatie, pentru ca-mi doresc din tot sufletul sa duc toate proiectele incepute pana la capat", a declarat Iolanda Balas-Soter, adaugand ca, pentru turul al doilea de scrutin, "cred mai mult in sansele lui Ilie Floroiu, decat in cele ale lui Sandu Ion". Intrat din pole-position in turul secund, fostul mare atlet de la malul marii a confirmat previziunile ex-presedintelui si a castigat disputa pentru cel mai important fotoliu din staff-ul FRA, adunand la final 129 de voturi, in vreme ce investitorul aradean Sandu Ion a fost preferat de doar 71 dintre votanti (n.n. - un buletin a fost anulat, iar altul s-a pierdut!), astfel ca, directorul executiv al CS Farul Constanta va conduce in urmatorii patru ani destinele atletismului autohton.
Ajungand la batalia pentru posturile de vicepresedinte, Iolanda Balas-Soter a precizat in plen ca-si retrage candidatura, "pentru a face loc celor tineri", in vreme ce reprezentantul ANS a anuntat ca si Nicolae Cristea a iesit din cursa. Astfel, pe buletinele de vot au mai ramas doar zece nume. Dupa alte cateva minute de tensiune si suspans, Adunarea Generala a FRA n-a reusit sa se decida, cu o majoritate simpla (n.n. - jumatate plus unu), asupra celor care vor ocupa cele patru fotolii de vicepresedinte, astfel ca s-a trecut la cel de-al doilea tur de scrutin in care au intrat opt candidati: Gabriela Szabo (n.n. - cele mai multe voturi in primul tur, 94), Stefan Beregszaszi (81), Sandu Ion (78), Paloma Petrescu (76), George Boroi (74), Doina Melinte, Sorin Matei si Virgiliu Preda. Dupa o noua operatiune de votare, castig de cauza au avut fosta campioana olimpica Gabriela Szabo (119), antrenorul Stefan Beregszaszi (110), omul de afaceri Sandu Ion (106) si directorul DJS Bacau, Doina Melinte (78), care desi s-a aflat la egalitate de voturi cu George Boroi, a beneficiat de un gest elegant si plin de fair-play al comandantului CSA Steaua, care a anuntat ca se retrage in favoarea "unei foste mari campioane".
La inchiderea editiei, sedinta de alegeri nu se finalizase, inca, urmand sa mai fie votati si membrii Consiliului Director al FRA. In alta ordine de idei, noul presedinte Ilie Floroiu urma sa anunte, conform Statutului FRA, propunerile sale pentru posturile de secretar general, director tehnic si trezorier, cel mai probabil fiind vorba, in ordine, de Traian Badea, Constantin Mihail si Marian Leon.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.