La Drobeta Turnu Severin, s-a desfasurat in perioada 10-13 mai Conferinta Anuala a Federatiei Sindicale Hidrosind. Ieri au avut loc alegi pentru functiile de presedinte si vicepresedinti ai federatiei. Ilie Rosu a fost reales presedinte, in timp ce v
La Drobeta Turnu Severin, s-a desfasurat in perioada 10-13 mai Conferinta Anuala a Federatiei Sindicale Hidrosind. Ieri au avut loc alegi pentru functiile de presedinte si vicepresedinti ai federatiei. Ilie Rosu a fost reales presedinte, in timp ce vicepresedinti au fost desemnati Victor Grigore, Gheorghe Iancu si Victor Suhan. Tot ieri a fost prezentat bilantul activitatilor de anul trecut astfel, veniturile totale ale federatiei au fost de 471 milioane de lei, majoritatea (470 milioane de lei) fiind reprezentata de veniturile din cotizatii. De asemenea, s-a aprobat si bugetul pe 2005, care prevede venituri de 594 milioane de lei. S-a hotarat ca, in luna octombrie 2005, sa se organizeze Conferinta Exceptionala a federatiei, care va analiza modificari la statut, una dintre acestea vizand majorarea cotizatiei unui sindicalist la 15.000 de lei lunar. In prezent, aceasta este de 11.000 de lei/luna, o suma totusi insuficienta pentru realizarea obiectivelor pe care si le-a propus Federatia Hidrosind. Reamintim, din Federatia Sindicala Hidrosind fac parte angajatii din 12 sucursale ale SC Hidroelectrica SA (n.r. - aproximativ 300 de hidrocentrale si microhidrocentrale), un institut de cercetare, Termica Targoviste si salariatii structurii centrale a Hidroelectrica. Federatia grupeaza aproximativ 5000 de sindicalisti. Hidrosind este membru UFS Atlas din 2003, an in care s-a afiliat si la CNSLR Fratia. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.