Fostul ambasador al Canadei in Romania in perioada 2000-2003, Raphael Girard, a fost ales, in cursul lunii aprilie, in functia de membru al consiliului director al firmei canadiene Gabriel Resources, care controleaza 80 la suta din proiectul minier d
Fostul ambasador al Canadei in Romania in perioada 2000-2003, Raphael Girard, a fost ales, in cursul lunii aprilie, in functia de membru al consiliului director al firmei canadiene Gabriel Resources, care controleaza 80 la suta din proiectul minier de la Rosia Montana.
Potrivit unui comunicat al societatii, Raphael Girard a ocupat si functia de ambasador in Iugoslavia, inainte de a fi numit seful misiunii diplomatice a Canadei in Romania.
Alte schimbari in conducerea firmei canadiene vizeaza numirea presedintelui Alan Hill si in functia de director executiv, dupa retragerea din aceasta pozitie a lui Oyvind Hushovd.
Gabriel Resources detine 80 la suta din societatea mixta Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), prin asociere cu fosta Regie Autonoma a Cuprului Deva, actuala Minvest Deva (cu o participatie de 19,31 la suta), si trei actionari minoritari.
RMGC urmareste implementarea unui proiect de exploatare a zacamantului aurifer din zona pe baza unor tehnologii care au la baza cianura, pe o perioada de 17 ani.
Proiectul de la Rosia Montana a iscat numeroase nemultumiri atat din partea unora dintre localnicii din zona, cat si din partea unor organizatii ecologiste si a membrilor Academiei Romane. Acestia sustin ca investitia ar avea un impact negativ asupra populatiei, mediului inconjurator, dar si asupra vestigiilor arheologice din zona localitatii miniere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.