Ca urmare a cresterii exporturilor, economia germana a inregistrat in primele trei luni ale anului cel mai rapid ritm de dezvoltare din ultimii patru ani, dublu fata de estimarile analistilor, potrivit datelor oficiale, se arata intr-un comunicat rem
Ca urmare a cresterii exporturilor, economia germana a inregistrat in primele trei luni ale anului cel mai rapid ritm de dezvoltare din ultimii patru ani, dublu fata de estimarile analistilor, potrivit datelor oficiale, se arata intr-un comunicat remis de Mediafax. "Produsul Intern Brut a crescut cu 1 la suta, in termeni reali, ajustati sezonier, in comparatie cu primul trimestru al anului trecut, acesta fiind cel mai rapid ritm atins de la inceputul anului 2001", se arata intr-un comunicat al Biroului Federal de Statistica. Analistii estimasera ca Germania va raporta o crestere cu 0,5 procente a Produsului Intern Brut. Datele pozitive raportate de Germania ar putea conduce la modificarea previziunilor referitoare la dezvoltarea economica in zona euro, pentru care analistii estimasera un avans de 0,5 la suta. Economia Germaniei, care a fost afectata de recesiune in a doua jumatate a anului 2004, pentru a doua oara in ultimii doi ani, reprezinta o treime din economia zonei euro, din care fac parte 12 state. Presedintele bancii centrale germane, Axel Weber, a declarat ca economia tarii sale a avut un prim trimestru de succes, dar ca ritmul de crestere se va incetini pe parcursul anului. Recent, Guvernul german si-a diminuat previziunea referitoare la dezvoltarea economica in 2005 de la 1,6 la 1 la suta, iar economisti din sectorul privat sau organizatii ca Fondul Monetar International si Comisia Europeana sunt chiar mai pesimisti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.