Dupa interventia de acum doua zile a BNR, care a dorit sa mentina euro peste pragul de 3,6 lei, intr-un moment in care vanzarile au depasit cumpararea cu peste 20 de milioane de euro, ieri cursul monedei unice a facut din nou un pas inapoi, coborand
Dupa interventia de acum doua zile a BNR, care a dorit sa mentina euro peste pragul de 3,6 lei, intr-un moment in care vanzarile au depasit cumpararea cu peste 20 de milioane de euro, ieri cursul monedei unice a facut din nou un pas inapoi, coborand de la 3,6278 la 3,6171 lei. Cresterea inflatiei in aprilie, care pune in pericol tinta pentru acest an, ar putea determina o politica mai laxa din partea BNR, care sa lase leul sa se aprecieze mai mult.
Daca euro a crescut, in schimb dolarul, da semne mult mai importante de intarire, datorita evolutiei paritatii sale fata de moneda unica. Ieri, cursul a urcat de la 2,8148 la 2,8322 lei, departe inca de maximul de 2,9504 lei, de la inceputul anului.
Paritatea euro/dolar a coborat ieri la cel mai scazut nivel din acest an, de 1,2713 dolari, precedentul minim fiind atins in 7 februarie, 1,2732 dolari. Ramane de vazut daca moneda americana isi va intari pozitia sub importantul prag suport de la 1,2740 dolari. O astfel de eventualitate ar putea duce la o scadere a euro pana la urmatorul nivel, de 1,2560 dolari.
Aceasta apreciere a monedei verzi este o cauza directa a reducerii deficitului comercial american in martie, de la 60,6 miliarde, in februarie, la 55 miliarde dolari cat si a majorarii numarului de noi locuri de munca in aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.