Deficitul comertului extern al Frantei a ajuns la 2,379 miliarde de euro in luna martie, dupa ce atinsese - 1,7 miliarde de euro in februarie, se arata intr-un comunicat al Agentiei France Presse. Aceasta degradare a situatiei economice se datoreaza
Deficitul comertului extern al Frantei a ajuns la 2,379 miliarde de euro in luna martie, dupa ce atinsese - 1,7 miliarde de euro in februarie, se arata intr-un comunicat al Agentiei France Presse. Aceasta degradare a situatiei economice se datoreaza in principal cresterii facturii la energie, au precizat autoritatile franceze. Exportul pe luna martie al statului francez a ajuns la 28,522 miliarde de euro, in timp ce importurile au fost de aproximativ 40 de miliarde de euro. Cel mai mult in balanta importurilor a catarit factura la produsele energetice, care a crescut cu 800 de milioane de euro, ca urmare a cresterii pretului la petrol pe pietele mondiale, si a cantitatii importate. Astfel, importurile de petrol brut au cunoscut o crestere de ordinul a 30 de procente, iar cele de petrol rafinat au sarit de 40 la suta. Dimensiunea mare a importurilor este sustinuta insa si de cresterea cererii interne de bunuri de consum si de automobile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.