Contribuabilii care nu au primit la domiciliu plicul cu declaratiile de venit, trebuie sa solicite formularele de declaratii de la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau sa le ia de pe portalul Agentiei Nationale de Admin
Contribuabilii care nu au primit la domiciliu plicul cu declaratiile de venit, trebuie sa solicite formularele de declaratii de la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau sa le ia de pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa http://anaf.mfinante.ro. Declaratiile se pot trimite prin posta, cu scrisoare recomandata, fie se pot depune direct la unitatea fiscala de domiciliu.
ANAF reaminteste ca obligatia completarii si depunerii declaratiilor de venit, o au contribuabilii care se afla in cel putin una din urmatoarele situatii: au obtinut venituri care sunt supuse procedurii de globalizare, si anume venituri de natura salariala, venituri din cedarea folosintei bunurilor (arendarea terenurilor, inchiriere de constructii sau alte bunuri) sau venituri din activitati independente (venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuala).
Mai sunt obligati cei care au obtinut venituri de natura salariala de la mai multi angajatori, au obtinut venituri salariale de la un singur loc de munca dar nu au fost angajati pe durata intregului an fiscal la acelasi angajator sau au obtinut venituri asimilate salariilor (indemnizatia obtinuta ca membru al unui consiliu de administratie, ca cenzor). Ultima zi de depunere este luni, 16 mai.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.