Politia Rutiera, societatile de asigurare, dar si orice sofer vor putea obtine in curand, rapid si usor, toate datele privind vehiculele aflate in circulatie in Romania si implicate in evenimente sau accidente rutiere.
Acest lucru va deveni
Politia Rutiera, societatile de asigurare, dar si orice sofer vor putea obtine in curand, rapid si usor, toate datele privind vehiculele aflate in circulatie in Romania si implicate in evenimente sau accidente rutiere.
Acest lucru va deveni posibil in urma contractului incheiat intre compania de IT - Romsys si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) privind crearea infrastructurii necesare implementarii sistemului Bonus - Malus, informeaza un comunicat al Romsys.
"Contractul s-a incheiat in urma unei exigente licitatii PHARE, iar compania Romsys a fost declarata castigatoare datorita raportului calitate/pret pentru solutia propusa, dar si datorita garantiei pe care o ofera prin numeroasele sale proiecte de infrastructura implementate in cei peste 11 ani de experienta pe piata integratorilor de sistem din Romania", a precizat presedintele CSA, Nicolae Crisan.
Pentru a intari supravegherea domeniului asigurarilor si pentru a implementa sistemul Bonus - Malus in viitor, Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor va infiinta o baza de date cu privire la asigurarea de raspundere civila auto (RCA) - pentru a inregistra si utiliza toate informatiile cu privire la vehicule.
Acestea se refera la datele tehnice ale vehiculelor, identificarea datelor posesorilor de vehicule, informatiile referitoare la utilizarea vehiculului si incheierea asigurarii de raspundere civila auto si cu privire la acoperirea de catre companiile de asigurari a riscului raspunderii civile in cazul accidentelor rutiere.
Cunoasterea acestor date va determina un grad de siguranta si securitate ridicat.
Sistemul va permite companiilor de asigurare si Politiei Rutiere sa introduca si sa actualizeze in permanenta datele referitoare la aceste polite de asigurare.
Sistemul va determina realizarea unei situatii exacte referitoare la accidentele autovehiculelor, cu toate datele de inregistrare ale autovehiculelor si informatii despre conducatorul auto.
Astfel, sistemul Bonus - Malus va facilita identificarea facila a detinatorilor de polite de asigurare in vederea recuperarii daunelor de catre victime si va diminua numarul celor ce se sustrag incheierii de asigurari obligatorii RCA.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor este autoritatea autonoma de specialitate si are ca scop principal apararea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitatii activitatii de asigurare in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.