Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) monitorizeaza 32 de proiecte aflate in faza de intentie, in valoare totala de 1,44 miliarde de euro, in domeniul componentelor auto, telecomunicatiilor si in domeniul energetic, a declarat, ieri, presed
Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) monitorizeaza 32 de proiecte aflate in faza de intentie, in valoare totala de 1,44 miliarde de euro, in domeniul componentelor auto, telecomunicatiilor si in domeniul energetic, a declarat, ieri, presedintele ARIS, Ana-Maria Cristina.
Dintre acestea, 20 reprezinta proiecte noi, in valoare de 375 de milioane de euro, axate in principal pe industria auto, energie neconventionala, dar si pe domenii precum productia de aparatura electronica si electrocasnice sau mobila.
"In aceeasi perioada a anului trecut, ARIS monitoriza un numar de 14 proiecte investitionale, in valoare de aproximativ 320 de milioane de euro", a precizat Cristina.
Unul dintre proiectele importante monitorizate de catre ARIS are in vedere constructia unei fabrici de mobila, in Moldova, proiect care apartine unui investitor austriac, si are o valoare estimata la 300 de milioane de euro, regiune vizata si de investitorii in industria textila din Italia si Belgia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.