Compania Transelectrica va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in perioada septembrie-octombrie, a declarat, zilele trecute, Stere Farmache, directorul general al BVB, citat de Rompres. El a precizat ca Transelectrica se va privatiza prin mijloac
Compania Transelectrica va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in perioada septembrie-octombrie, a declarat, zilele trecute, Stere Farmache, directorul general al BVB, citat de Rompres. El a precizat ca Transelectrica se va privatiza prin mijloace specifice pietei de capital, chiar daca pachetul de actiuni vizat de acest proces va fi de numai 10-15 la suta din capitalul social al societatii. "Pana acum, piata de capital a fost legata de procesul de privatizare in masa. Acum vom avea primele listari prin oferte publice. Chiar daca facem acest lucru dupa 10 ani, niciodata nu este prea tarziu", a afirmat Stere Farmache.
Calendarul listarii Transelectrica nu va fi influentat de dezbaterile proiectului noii legi a energiei electrice, care vizeaza si operatorul de transport si sistem Transelectrica, a mai adaugat Farmache.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.