Societatea franceza de inginerie BCEOM a prezentat, la Bucuresti, in cadrul "Zilelor Franceze", doua studii de caz pe tema gestionarii previziunii, prevenirii si a alertei in cazul inundatiilor, privitoare la tipurile de cursuri de apa specifice Fran
Societatea franceza de inginerie BCEOM a prezentat, la Bucuresti, in cadrul "Zilelor Franceze", doua studii de caz pe tema gestionarii previziunii, prevenirii si a alertei in cazul inundatiilor, privitoare la tipurile de cursuri de apa specifice Frantei, cele din Nord si cele dinspre Marea Mediterana. Un sistem inovator in acest domeniu al prevenirii si gestionarii inundatiilor in Franta, denumit Espada, costa in jur de un milion de euro, iar reprezentantii societatii franceze spun ca acest sistem nu poate fi util fara un studiu amanuntit.
Francezii si-au propus trei obiective ale sistemului Espada si anume: previziunea meteorologica pentru a putea anticipa inundatiile, gestionarea alertelor, precum si gestionarea planurilor de salvare a eventualelor victime.
Autoritatile nu dispun decat de doua ore de la previziunile meteorologilor pentru a pune in aplicare acest sistem, au precizat francezii. Reprezentantii BCEOM s-au intalnit deja cu ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor si urmeaza sa aiba o intrevedere cu ceilalti reprezentanti ai ministerului pentru a stabili care sunt problemele in Romania.
Francezii vor veni cu propuneri de studiu, oferindu-si totodata ajutorul pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confrunta mai multe zone din Romania de cativa ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.