Mentinerea nivelului actual al pensiilor si al numarului de contribuabili va avea ca efect cresterea deficitului bugetului de stat pana la 6-7 la suta din PIB in urmatorii cinci ani, moment in care Romania ar putea intra in incapacitate de plata a pe
Mentinerea nivelului actual al pensiilor si al numarului de contribuabili va avea ca efect cresterea deficitului bugetului de stat pana la 6-7 la suta din PIB in urmatorii cinci ani, moment in care Romania ar putea intra in incapacitate de plata a pensiilor, a declarat, luni, Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii. "Deficitul actual din sistemul public de pensii nu mai poate fi acoperit de catre cei care platesc asigurarile sociale, si asa insuficienti. El poate fi acoperit de la bugetul de stat, care acopera si alte cheltuieli din celelalte sectoare ale economiei nationale", a adaugat Seitan.
Oficialul CNPAS a mai spus ca sistemul autohton de asigurari sociale, in special cel legat de pensii, este de tip Caritas.
El a adaugat ca Executivul va modifica legea privind fondurile de pensii private, la fel ca si legea privind pensiile ocupationale.
De altfel, legea fondurilor private de pensii a intrat in vigoare, dar nu are norme de aplicare, iar cea a pensiilor ocupationale a fost suspendata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.