Romania ar putea beneficia de un fond de solidaritate, in conditiile in care pagubele provocate de catastrofele naturale din ultimele saptamani depasesc trei miliarde de lei sau 0,6 din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, ieri, pentru Delta RFI,
Romania ar putea beneficia de un fond de solidaritate, in conditiile in care pagubele provocate de catastrofele naturale din ultimele saptamani depasesc trei miliarde de lei sau 0,6 din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, ieri, pentru Delta RFI, Ana-Paula Laissy, purtator de cuvant al CE. Ana-Paula Laissy - purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE) in materie de Politica Regionala, departament care gireaza printre altele si fondul de solidaritate menit sa acopere catastrofele naturale din Europa - a afirmat ca Romania poate beneficia de bani, daca pagubele provocate de catastrofele naturale corespund criteriilor care sunt stabilite pentru fondul de solidaritate. Conform oficialului european, una dintre conditiile in care se acorda aceste fonduri se refera la valoarea pagubelor. "Este vorba in primul rand de valoarea pagubelor provocate de aceasta catastrofa naturala, de inundatii. Ajutoarele financiare vor fi acordate: daca pagubele depasesc trei miliarde de euro sau 0,6 din PIB-ul tarii in discutie", a mai declarat Ana-Paula Laissy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.