Cum era de asteptat, echipa masculina de handbal Dinamo-Baumit a castigat, ieri dupa-amiaza, trofeul Ligii Nationale, dupa ce a invins lejer, in Sala "Lucian Grigorescu" din Capitala, modesta grupare Poli Iasi, cu scorul de 39-28 (18-14), la capatul
Cum era de asteptat, echipa masculina de handbal Dinamo-Baumit a castigat, ieri dupa-amiaza, trofeul Ligii Nationale, dupa ce a invins lejer, in Sala "Lucian Grigorescu" din Capitala, modesta grupare Poli Iasi, cu scorul de 39-28 (18-14), la capatul unei dispute in care ros-albii au facut spectacol in drumul spre un titlu national asteptat de opt ani. Si chiar daca meciul dintre Dinamo-Baumit si Poli Iasi a deschis doar balul din ultima etapa de campionat, succesul handbalistilor din Stefan cel Mare le-a marit avansul din clasament la trei puncte, astfel ca, indiferent de rezultatul partidei de la Constanta, dintre HCM si Uztel Ploiesti, presedintele FRH, Cristian Gatu, le-a acordat ros-albilor toate onorurile cuvenite campionilor.
Extrem de bucuros pentru cel de-al 12-lea titlu de campioana a Romaniei la handbal masculin din istoria clubului, comandantul Marcel Popescu a tinut sa declare, imediat dupa meci, ca dedica trofeul cucerit fostului director tehnic Mihai Stark, decedat la finele lunii martie, la varsta de doar 52 de ani. "Dedicam acest titlu national memoriei unei personalitati remarcabile in handbalul romanesc si cel international, Mihai Stark, multa vreme director tehnic al echipei noastre", a punctat Marcel Popescu, dupa care a adaugat ca handbalistii ros-albi vor fi recompensati cu un miliard de lei pentru performanta lor. La randul sau, antrenorul Constantin Stefan, cel care a crezut pana in ultima secunda in sansa echipei, a declarat dupa ce a fost stropit din cap pana in picioare de "baia" de sampanie declansata de elevii sai: "Este o sarbatoare pe care o asteptam de opt ani. Eram inca pe teren atunci cand Dinamo castiga al unsprezecelea titlu de campioana si ma bucur ca am reusit aceasta performanta si ca antrenor!"
Referindu-se la viitorul apropiat, comandantul gruparii ros-albe a preciat ca jucatorii au acum si obligatia unei prestatii bune in Liga Campionilor. "Sunt foarte emotionat! Am venit in Dinamo la 1 ianuarie 2000 si am gasit atunci echipa de handbal la un punct de retrogradarea in liga secunda. Anul trecut, am ajuns intr-o semifinala de cupa europeana si anul acesta suntem campioni. Vom merge in Liga Campionilor, unde va fi greu, dar va fi frumos. Suntem obligati sa avem o evolutie buna in Liga Campionilor, pentru ca asa au avut si Fibrex Savinesti si HCM Constanta", a mai spus chestorul Marcel Popescu, adaugand ca, in proportie de 80%, Lascar Pana va fi noul director tehnic al echipei, iar Constantin Stefan va ramane antrenor principal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.