Piata de capital nu a aratat prea bine in sedinta de tranzactionare de ieri, indicii bursieri inregistrand toti scaderi, la care s-a adaugat si o lichiditate redusa, de circa 124 miliarde de lei.
Toti indicii s-au depreciat cu circa doua proc
Piata de capital nu a aratat prea bine in sedinta de tranzactionare de ieri, indicii bursieri inregistrand toti scaderi, la care s-a adaugat si o lichiditate redusa, de circa 124 miliarde de lei.
Toti indicii s-au depreciat cu circa doua procente, insa cu variatii usor sub cele inregistrate
in sedinta precedenta.
De data aceasta, piata societatilor de investitii financiare a consemnat cea mai mare cadere, de 1,68 la suta, in timp ce BET a scazut cu 1,29 la suta, iar BET-C, cu 1,08 la suta. SIF Moldova a inregistrat cea mai mare depreciere dintre SIF-uri, si anume de 3,40 la suta, inchizand la o cotatie de 9.950 lei pe actiune, urmata de SIF Banat-Crisana, cu o scadere de 1,67 la suta, pana la valoarea de 11.800 lei pe actiune. SIF Oltenia si SIF Transilvania au consemnat, de asemenea, scaderi de 1,64, respectiv 1,55 la suta, pretul de inchidere fiind de 12.000 lei pe actiune pentru SIF5 si de 12.700 pentru SIF3. Singura societate care a evoluat mai bine a fost SIF Muntenia, al carei curs a inregistrat o variatie de 0,56 la suta, pana la un pret de 8.800 lei pe actiune. Cursul Rompetrol Rafinare a scazut in prima jumatate a sedintei de tranzactionare de ieri sub pragul de 900 lei pe actiune, dupa care s-a mai stabilizat, insa in cea de-a doua jumatate un val de vanzari a provocat scaderea pana la un minim de 885 lei pe actiune. Revenirea nu a avut loc pana la inchidere, astfel ca ultima tranzactie s-a derulat la pretul de 890 lei pe actiune.
In ceea ce priveste cresterile de curs din sedinta de tranzactionare de ieri, acestea au apartinut, in marea majoritate, societatilor cu lichiditate modesta, insa variatiile au fost de mica amploare.
Titlurile MJ Maillis au facut cea mai frumoasa figura, apreciindu-se cu 6,86 la suta, pana la un pret de 54.500 lei pe actiune, urmate de Electrocontact, al carei curs a avansat cu 3,98 la suta, pana la 915 lei pe actiune. Dintre titlurile cu lichiditate ridicata, cel mai bun randament au dat, ieri, cele ale Bancii Comerciale Carpatica, care s-au apreciat cu 1,98 la suta, pana la valoarea de 5.150 lei pe actiune. Actiunile SIF-urilor au fost si de data aceasta intens tranzactionate la Bursa de Valori, realizand un rulaj de peste 77 miliarde de lei, mai mult de jumatate din rulajul total. Piata a fost, ieri, dominata de vanzatori, insa acestia nu au exercitat o presiune prea mare, astfel incat nu am asistat la scaderi de amploare ale cotatiilor.
Actiunile Bancii Transilvania au facut obiectul unor schimburi in valoare de 11 miliarde de lei, pe fondul unei scaderi a cursului de 1,98 la suta, iar cele ale Rompetrol Rafinare au realizat un rulaj de 10,7 miliarde de lei, in timp ce cotatia s-a depreciat cu 1,66 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.