Congresul PSD de la 21 aprilie nu pare sa fi linistit apele in fostul partid de guvernamant. Pentru doua zile, pesedistii vor discuta din nou despre reformarea partidului, despre punerea in aplicare a modificarilor din statut aprobate la congres. <
Congresul PSD de la 21 aprilie nu pare sa fi linistit apele in fostul partid de guvernamant. Pentru doua zile, pesedistii vor discuta din nou despre reformarea partidului, despre punerea in aplicare a modificarilor din statut aprobate la congres.
Astazi, Mircea Geoana, Adrian Nastase si Miron Mitrea se vor intalni cu liderii locali ai organizatiilor pesediste, cu primarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene, pentru a stabili algoritmul prin care acestia vor putea participa la luarea deciziilor in cadrul Biroului Permanent National. Ziua de vineri se previzioneaza insa ca fiind una agitata. in cadrul Consiliului National nou ales, se asteapta ca marele perdant al congresului din aprilie, Ion Iliescu, sa isi creioneze, printr-un discurs fulminant, viitorul politic in partid. Ion Iliescu ar putea contesta votul dat la congres pentru alegerea lui Mircea Geoana, pe motiv ca delegatii au votat emotional si nu conform mandatului primit.
Primul semn al acestei directii a fost dat, ieri, de Ioan Talpes, consilierul sau de taina, care a anuntat ca va renunta la functia de sef al organizatiei Caras-Severin, dar si la cea de presedinte al Comisiei de Aparare din Senat, in semn de protest fata de felul cum au votat delegatii la congres, vot ce a dus la infrangerea lui Ion Iliescu.
Potrivit unor surse apropiate acestuia, varianta plecarii sale din partid a fost amanata pentru o perioada nedeterminata, mai ales ca alaturi de acesta nu s-au strans decat cativa din fostii sai consilieri prezidentiali.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.