Dupa nenorocirea din Banat, inundatiile au acoperit zone intinse din Prahova, din Buzau si Covasna, din Moldova. Alte sute de case pravalite, poduri rupte, recolte distruse. Zapezi topite dupa iarna si ploi primavara au mai fost in Romania, dar parca
Dupa nenorocirea din Banat, inundatiile au acoperit zone intinse din Prahova, din Buzau si Covasna, din Moldova. Alte sute de case pravalite, poduri rupte, recolte distruse. Zapezi topite dupa iarna si ploi primavara au mai fost in Romania, dar parca niciodata dezastrul n-a fost atat de sever. in sfarsit, PNA, sub presiunea mass-media, se intereseaza unde s-au dus uriasele fonduri alocate lucrarilor hidrotehnice. Mai are, insa, de facut un pas si e cazul sa-l faca. in ultimii 15 ani, padurile au fost taiate bezmetic. Politicieni si demnitari, alaturi de afaceristi arabi, au defrisat fara noima si au exportat mii de trenuri si de vapoare cu busteni si cherestea. in nenumarate cazuri, taierile s-au facut abuziv, autorizatiile au fost formale, date pe spaga sau prin trafic de influenta. Urmarile sunt torentele nestavilite de azi si e timpul de scormonit si de pedepsit aceste crime de mediu. Nu in ultimul rand, valtorile din ultimele saptamani au mai scos la suprafata si mormane de incompetenta in administratia tarii. Este descalificant pentru o echipa guvernamentala, incepand chiar cu premierul Tariceanu si vicepremierul Seculici, continuand cu ministrul mediului si cu altii, ca si cu nenumaratii directori, consilieri si experti, sa ramana ca la dentist, afland ca si in Romania se produc pompe de mare capacitate si ca fabrica de profil (la care statul e actionar majoritar), de la Obor, e una din cele mai apreciate in strainatate, iar "Aversa" e numele ei, nu al vreunui institut meteorologic. Autoritatile centrale si locale au avut de trecut in aceasta primavara o dura proba. Au picat. si la teorie, si, mai ales, la practica.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.