Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, o solicitare mai rar intalnita in Palatul Parlamentului. Biroul de presedinte al Camerei Deputatilor s-ar putea transforma in platou de filmare, devenind birou de premier. Unul din luxoasele bi
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, o solicitare mai rar intalnita in Palatul Parlamentului. Biroul de presedinte al Camerei Deputatilor s-ar putea transforma in platou de filmare, devenind birou de premier. Unul din luxoasele birouri ale deputatilor va fi pus la dispozitia casei de productie MDV Film pentru un lungmetraj intitulat "sah la general". in solicitarea adresata conducerii Camerei se arata ca este nevoie de spatiu numai pentru o zi, in perioada 11-17 mai, asa incat artistii sa nu se intersecteze cu alesii. Iar spatiul dorit de cineasti este "un birou de prim ministru, pentru stefan Iordache, care va interpreta acest rol".
Biroul Permanent nu stie inca exact care spatiu ar fi cel mai potrivit pentru filmarea respectivelor secvente. Secretarul Biroului, Titu Ghiorghiof, glumea ieri, recomandand ca decor optim biroul fostului premier, acum presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.
Filmul "sah la general" are in distributie nume grele: stefan Iordache, Dorel Visan, Mircea Diaconu, Horatiu Malaele si Sebastian Papaiani, dar si o tema politica demna de "decorurile" din Palatul Parlamentului: "Filmul dezvaluie cu gratie, dar si cu o precizie extraordinara, pentru prima data, finalul spre care se poate indrepta o societate in tranzitie, un stat care functioneaza pe baza unor legi alcatuite de grupuri de interese restranse", se subliniaza in cererea trimisa Biroului Permanent. Conducerea Camerei a aprobat solicitarea fara a lua tema filmului ca vreun apropo la starea de fapt a lucrurilor.
Senatorii nu vor ca anumite birouri din cladirea din Piata revolutiei sa se transforme in "studio de film". O solicitare a Consiliului National al Cinematografiei privind folosirea pentru filmari a birourilor unor membri ai Biroului Permanent al Senatului a fost ieri respinsa. Regizorul serban Marinescu nu a primit acordul din partea Senatului sa foloseasca sambata si duminica birourile lui Nicolae Vacaroiu, Ion Iliescu, Theodor Melescanu, dar si Sala Omnia.
Motivul principal al refuzului consta in faptul ca "birourile au si documente" si s-ar putea ca oamenilor sa nu le convina", a explicat ieri presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. CNC ar fi vrut sa foloseasca respectivele locatii pentru filmul "sah la general".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.