Persoanele fizice care au realizat venituri supuse globalizãrii in 2004 au obligaþia sã depunã declaraþiile de venit panã pe data de 16 mai, data poºtei. Declaraþia de venit global trebuie depusã de contri
Persoanele fizice care au realizat venituri supuse globalizãrii in 2004 au obligaþia sã depunã declaraþiile de venit panã pe data de 16 mai, data poºtei. Declaraþia de venit global trebuie depusã de contribuabilii care au obþinut venituri de naturã salarialã, venituri din cedarea folosinþei bunurilor - inchiriere de construcþii sau alte bunuri, venituri din activitãþi independente - venituri comerciale, venituri din profesii libere ºi venituri din drepturi de proprietate intelectualã. De asemenea sunt vizate persoanele care au obþinut venituri de naturã salarialã de la mai mulþi angajatori, persoane care au obþinut venituri salariale de la un singur loc de muncã dar nu au fost angajaþi pe durata intregului an fiscal (1 ianuarie - 31 decembrie 2004) la respectivul angajator, cele care au obþinut venituri asimilate salariilor (indemnizaþia obþinutã ca membru al unui Consiliu de Administraþie, ca cenzor etc.), ºi persoane care solicitã acordarea deducerilor aferente investiþiilor in anveloparea termicã a locuinþei sau in asigurãri.
Nedepunerea la termen a declaraþiei de venit constituie contravenþie ºi se sancþioneazã cu amendã de la 100.000 lei la 1.000.000 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.