Reprezentativa masculina de volei a Romaniei va pleca in aceasta dimineata spre Bulgaria, pentru a fi prezenta la startul celei de-a doua faze de calificare la cea de-a XVI-a editie a Campionatelor Mondiale, programate sa se desfasoare, in Japonia, i
Reprezentativa masculina de volei a Romaniei va pleca in aceasta dimineata spre Bulgaria, pentru a fi prezenta la startul celei de-a doua faze de calificare la cea de-a XVI-a editie a Campionatelor Mondiale, programate sa se desfasoare, in Japonia, in perioada 16 noiembrie - 3 decembrie 2006. Dupa ce au bifat un rezultat deosebit la finele saptamanii trecute, cand au reusit sa castige turul inaugural preliminar de la Tulcea in fata unor echipe mult mai bine clasate in topul FIVB (n.n. - Belarus si Belgia au facut parte din primul esalon european, in vreme ce Romania se afla in divizia secunda), tricolorii antrenati de Mircea Spatacean si Robert Tvardochlib par decisi sa faca o figura frumoasa si in Grupa E, gazduita de vineri si pana duminica de Sala Sporturilor din Varna, in ciuda faptului ca vor intalni selectionate mult mai valoroase, precum Bulgaria, Slovacia si Turcia. "Ar fi o performanta mare pentru noi sa invingem echipele Bulgariei si Slovaciei, cu atat mai mult, cu cat cea a Bulgariei este gazda, iar impreuna cu Slovacia sunt catalogate printre cele mai bune din Europa", a declarat imediat dupa ultimul antrenament de la Tulcea antrenorul principal Mircea Spatacean. De altfel, trebuie sa mentionam ca echipa Romaniei, compusa din jucatori selectionati din randul primelor patru echipe clasate in topul Diviziei A, dar si din cei doi stranieri care au evoluat in Euroliga, Sergiu Stancu si Bogdan Olteanu, a pornit in maratonul calificarii la CM 2006 cu sanse infime de calificare. Si asta, pentru ca, in baza criteriilor FIVB, Romania s-a alaturat altor 34 de reprezentative de pe Batranul Continent in cursa pentru obtinerea unuia din cele noua locuri disponibile pentru Europa la turneul final, fiind una dintre echipele obligate sa parcurga toate cele trei etape de calificare, din cauza punctajului foarte mic, de 0,5 puncte, din topul mondial realizat de federatia internationala de specialitate in baza rezultatelor din ultimii trei ani. Reamintim ca, de la turneul din Bulgaria se vor califica in faza urmatoare doar primele doua echipe, acestea urmand sa intalneasca in ultimul turneu de calificare, functie de pozitia din Grupa E, galonatele echipe ale Poloniei si Serbiei&Muntenegru sau ale Greciei si Rusiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.