Indicele ROTX (The Romanian Traded Index), calculat pe baza preturilor actiunilor celor mai reprezentative societati listate la BVB, a fost preluat, de saptamana trecuta, de reteaua internationala Bloomberg si distribuit clientilor acesteia, se arata
Indicele ROTX (The Romanian Traded Index), calculat pe baza preturilor actiunilor celor mai reprezentative societati listate la BVB, a fost preluat, de saptamana trecuta, de reteaua internationala Bloomberg si distribuit clientilor acesteia, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori din Bucuresti.
"In acest moment, investitorii din intreaga lume, clienti ai retelei internationale Bloomberg, pot accesa pe ecranele lor informatii despre ROTX si despre cele sase companii care compun indicele. Acest lucru contribuie la cresterea vizibilitatii internationale a Bursei si este o incununare a eforturilor celor doua institutii, BVB si Bursa de Valori din Viena, care au lucrat la lansarea ROTX", a declarat Stere Farmache, director general al BVB.
Indicele ROTX, reprezentativ pentru titlurile celor mai lichide societati de la BVB, si anume Banca Romana pentru Dezvoltare, Impact, Rompetrol Rafinare Constanta, SNP Petrom, Turbomecanica si Banca Transilvania, constituie o referinta pentru piata de capital din Romania si un suport pentru instrumente financiare derivate (contracte futures si options) sau produse structurate (warante, certificate si swap-uri).

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.