Inspectorii Garzii Financiare au efectuat, in perioada 18 - 24 aprilie, 2.981 actiuni de control la comerciantii de tigari, in urma carora au aplicat amenzi in valoare totala de 25.415 miliarde lei, a anuntat, ieri, Agentia Nationala de Administrare
Inspectorii Garzii Financiare au efectuat, in perioada 18 - 24 aprilie, 2.981 actiuni de control la comerciantii de tigari, in urma carora au aplicat amenzi in valoare totala de 25.415 miliarde lei, a anuntat, ieri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, intr-un comunicat remis Rompres.
Controalele au fost facute ca urmare a unor sesizari proprii si a unor solicitari venite din partea altor institutii ale statului.
Au fost incheiate 2.514 de acte de control fiind incasata suma de 19.115 miliarde lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de circa 17.396 miliarde lei. Dintre actele de control incheiate, 20 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in valoare totala de 121.931 milioane lei.
"In luna aprilie Garda Financiara a desfasurat un plan amplu de actiuni inopinate in cursul carora s-a pus accent pe comertul cu tigarete de productie straina (nemarcate sau marcate necorespunzator), in principal provenind din Ucraina sau Republica Moldova", a declarat comisarul general al Garzii Financiare, Adrian Cucu.
Astfel, in urma unui control efectuat in Piata agroalimentara a municipiului Rosiori de Vede, au fost depistati in aceasta situatie un numar de sapte agenti economici, care au fost sanctionati contraventional cu amenzi insumand 1,4 miliarde lei. De asemenea s-a dispus confiscarea unui numar de 1.500 pachete de tigarete nemarcate (diverse marci straine) si a sumei de 90 milioane lei, reprezentand contravaloarea tigarilor comercializate ilegal.
In urma unui control efectuat in Bucuresti, zona Piata Sudului - Big Berceni, inspectorii au aplicat sapte sanctiuni contraventionale si au confiscat 3.489 pachete de tigari, iar in cazul a cinci agenti economici s-a dispus si suspendarea activitatii pe un interval de 30 de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.