Foamea de cumparaturi a romanilor continua sa isi puna amprenta pe evolutia cursurilor de schimb.
Mentinerea deficitului de valuta in piata si interventiile mascate ale BNR asigura stabilitatea leului. Ieri, cursul euro a urcat de la 3,6109 l
Foamea de cumparaturi a romanilor continua sa isi puna amprenta pe evolutia cursurilor de schimb.
Mentinerea deficitului de valuta in piata si interventiile mascate ale BNR asigura stabilitatea leului. Ieri, cursul euro a urcat de la 3,6109 la 3,6150 lei, chiar daca printre dealeri se discuta tot mai mult de vanzari de valuta, care ar trebui sa aprecieze moneda nationala. Insa pragul de 3,6 lei a devenit mult prea solid, iar banca centrala pare dispusa, in continuare, sa cumpere valuta pentru a-l proteja.
Dolarul american s-a mentinut la valori apropiate de cele de luni, cursul urcand minim, de la 2,8120 la 2,8142 lei.
Pentru astazi este posibil sa vedem din nou moneda verde sub pragul de 2,8 lei, in cazul in care previziunile privind un nou record al deficitului comercial se vor adeveri. Valoarea acestuia urma sa fie anuntata ieri dupa-amiaza.
Pe piata monetara, nivelul dobanzilor interbancare continua sa fie stabil, dobanzile la un an stagnand la 6 - 9,81%, iar cele la o zi si la o saptamana la 7 - 8%.
Pe pietele internationale, paritatea a fluctuat intre 1,2814 si 1,2868 dolari, investitorii asteptand datele privind deficitul comercial al SUA. Acesta ar fi putut urca in martie la 62,5 miliarde, fata de 61 miliarde dolari in luna precedenta.
London Bullion Market a reactionat la perspectivele unor noi modificari ale paritatii, pretul unciei de aur urcand la 427 dolari, fata de 424, acum doua zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.