Ministrul Finanþelor, Ionuþ Popescu, a semnat un acord de grant de 2 milioane de euro dat de Olanda prin Banca Mondialã, reprezentatã de Owaise Saadat.
Noul grant este destinat unor acþiuni de sprijin pentru management

Ministrul Finanþelor, Ionuþ Popescu, a semnat un acord de grant de 2 milioane de euro dat de Olanda prin Banca Mondialã, reprezentatã de Owaise Saadat.
Noul grant este destinat unor acþiuni de sprijin pentru managementul cheltuielilor publice, inclusiv pregãtirea ºi execuþia bugetului de stat, precum ºi pentru controlul utilizãrii fondurilor ºi administrarea veniturilor, se afirmã intr-un comunicat al Finanþelor.
Infiinþarea Agenþiei de management a datoriei publice, dezvoltarea pieþei obligaþiunilor guvernamentale ºi municipale, a pieþei obligaþiunilor ipotecare vor fi, de asemenea, sprijinite prin alocarea de fonduri in cadrul acordului semnat.
Probabil, dupã ce aceºti bani vor fi fost folosiþi vom putea vedea cum s-au cheltuit banii de la buget in luna martie, pentru cã ministerul de resort a reuºit sã dea panã astãzi doar detalii legate execuþia bugetarã pe primele douã luni. Aceste date sunt cu atat mai importante cu cat Guvernul a anunþat cã la rectificarea bugetarã - care se va produce panã la sfarºitul lunii dupã unele surse politice - vor fi tãiate sume consistente din bugetele ministerelor. Nu este exclus ca unele instituþii guvernamentale sã fi grãbit pasul in cheltuirea bugetelor in aºteptarea bugetului gandit de actualul regim.

Ochii pe personalul ºi cheltuielile ministerelor

Ministerul Finanþelor a fãcut un Proiect de Ordonanþã de Urgenþã pentru reglementarea unor mãsuri privind numãrul de posturi ºi cheltuielile de personal in sectorul bugetar. Pentru o gestionare mai bunã a fondurilor alocate de la bugetul de stat, instituþiile publice vor depune lunar situaþii privind numãrul de posturi ºi cheltuielile de personal pentru aparatul propriu ºi pentru instituþiile publice din subordine, aratã ministerul intr-un comunicat emis ieri.
Ordonatorii de credite bugetare au obligaþia sã se incadreze in cheltuielile de personal, numãrul maxim de posturi ºi in structura posturilor aprobate conform legii.
Prezentarea de date eronate sau depãºirea numãrului maxim de posturi aprobat se sancþioneazã cu amendã de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei. Pentru nerespectarea termenelor de transmitere a datelor amenda este de la 15.000.000 lei, la 20.000.000 lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.