Fondul de investitii britanic The Children's Investment Fund (TCI), principalul actionar - britanic - al Deutsche Borse, insista asupra fuzionarii operatorului bursier german cu Euronext, a declarat Patrick Degorce, membru al conducerii operatorulu
Fondul de investitii britanic The Children's Investment Fund (TCI), principalul actionar - britanic - al Deutsche Borse, insista asupra fuzionarii operatorului bursier german cu Euronext, a declarat Patrick Degorce, membru al conducerii operatorului, intr-un interviu acordat cotidianului economic german "Handelsblatt". Evaluand efectele unei astfel de decizii, Degorce a apreciat ca ar putea fi o achizitie mai putin costisitoare decat o fuziune cu London Stock Exchange si va fi benefica pentru pietele financiare europene. In plus, o fuziune cu Euronext este favorizata si de faptul ca jumatate din actionarii Bursei din Frankfurt detin, in paralel, 50 la suta din capitalul platformei bursiere europene Euronext, ce reuneste Bursele din Paris, Bruxelles, Amsterdam si Lisabona.
Dimpotriva, TCI sugereaza o cooperare Deutsche Borse cu societati bursiere americane.
Efectul acestor dispute, a anuntat "The Guardian", a fost demisia, luni, a patronului operatorului bursier german, elvetianul Werner Seifert, si anuntarea plecarii, la finele anului, a presedintelui Consiliului de supraveghere, Rolf Breuer, criticati ca au pus la cale achizitionarea Bursei din Londra, fara consultarea actionarilor. Alti trei membri ai aceluiasi consiliu ar putea pleca de la operatorul german, din aceleasi motive.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.