Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a declarat ieri ca nu se poate dispensa de unul dintre cei mai buni arbitrii romani, Ionica Serea, chiar daca acesta a gresit. "Masura impotriva lui Serea a fost echilibrata si justa. Hai
Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a declarat ieri ca nu se poate dispensa de unul dintre cei mai buni arbitrii romani, Ionica Serea, chiar daca acesta a gresit. "Masura impotriva lui Serea a fost echilibrata si justa. Hai sa luam altfel, daca un jucator rateaza trei penalty-uri, echivalentul a ceea ce a facut Serea, nu stiu daca echipa se dispenseaza de unul dintre cei mai buni jucatori din lot", a spus Craciunescu. Seful CCA a mai afirmat ca in conditiile in care un arbitru FIFA, Augustus Constantin, este operat si nu poate sa arbitreze pana la vara, Balaj este in Italia pentru doua saptamani la un turneu, iar Serea este trimis la divizia C, acesta ramane cu patru arbitri de top, dintre care doi sunt din Bucuresti. "De exemplu Tudor nu poate sa arbitreze sambata in campionatul din Romania. Sunt cinci echipe din Bucuresti angrenate in competitie, pe care nu poate sa le arbitreze. La FC Arges cu Poli Timisoara nu poate sa conduca pentru ca a arbitrat pe Arges la Brasov. Brasov joaca la Constanta. La Alba Iulia nu pot sa il trimit pentru ca joaca acasa cu Otelul, iar cu o etapa inainte a fost la Apulum cu Gloria, Bistrita joaca cu Craiova si a arbitrat-o cu o etapa inainte", s-a plans Craciunescu. Altfel, seful arbitrilor a precizat ca a solicitat UEFA o brigada din strainatate pentru partida dintre Dinamo si Rapid, programata duminica, iar daca nu primeste un raspuns in cateva zile, va delega arbitri romani la acest joc. Totusi, este de asteptat ca forul continental sa dea curs cererii CCA, mai ales ca Alexandru Tudor, ajutat de Cr. Nica, A. Onita si S. Bogdan, va merge pe 21 mai in Elvetia, unde va conduce derby-ul Grasshopper-FC Basel.
"Nu a fost gol la Rapid-Apulum"
Craciunescu a sustinut ca protestele rapidistilor, care au reclamat un gol neacordat la meciul de duminica, cu Apulum, scor 2-2, sunt nefondate. "Nu a fost gol la partida Rapid-Apulum. Mingea trebuie sa depaseasca cu intreaga circumferinta linia portii", a spus Craciunescu, opinand totodata ca Rapid putea castiga partida daca mai fructifica una dintre numeroasele ocazii avute. "Rapid a avut zeci de ocazii, nu pentru ca nu a trecut mingea linia portii nu a castigat. Faza cu mingea care trece sau nu trece linia portii este ca la "6 din 49". Omeneste este imposibil sa vezi acest lucru. Trebuie neaparat sa intervina tehnica, pentru ca fazele depasesc capacitatea de perceptie a omului", a continuat Craciunescu. Presedintele CCA este de parere ca arbitrul Victor Stanisteanu a gresit cand a acordat penalty pentru Rapid in minutul 60. "Am inteles ca nu a fost lovitura de la 11 metri, deci nu stiu daca portarul Mihai Minca trebuia eliminat. Domnul presedinte Dinu Gheorghe mi-a spus ca nu a fost 11 metri si este un om pe care il cred", a mai spus Craciunescu, sustinand ca trebuie ca lumea sa se dezobisnuiasca de faptul ca orice fault in suprafata de pedeapsa trebuie sa fie insotit si de o masura disciplinara. Referitor la ironia aceluiasi oficial rapidist, care propunea ca arbitrul Ionica Serea sa inmaneze trofeul echipei castigatoare a Cupei Romaniei, Craciunescu a spus: "Suntem vinovati si, atat timp cat suntem vinovati, ironia si rautatea pot sa curga. Nu avem ce sa facem. S-au arbitrat aproape 360 de meciuri - nu am luat in considerare meciurile de cupa - si a fost nevoie de un caz Serea, dupa care toata lumea a explodat". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.