Bursa de Valori Bucuresti va lansa, in cadrul sectorului valorilor mobiliare emise de persoane juridice romane, o noua categorie destinata companiilor mici si mijlocii, a anuntat, ieri, Stere Farmache, directorul general al BVB. Noua categorie, New M
Bursa de Valori Bucuresti va lansa, in cadrul sectorului valorilor mobiliare emise de persoane juridice romane, o noua categorie destinata companiilor mici si mijlocii, a anuntat, ieri, Stere Farmache, directorul general al BVB. Noua categorie, New Market, este in constructie si va functiona in cadrul sectorului valorilor mobiliare romanesti. Stere Farmache a aratat ca noul segment se va adresa companiilor mici si mijlocii care nu au istoric, dar reprezinta sectoare dinamice ale economiei, cu perspective de crestere si cu planuri de afaceri credibile si viabile.
El a adaugat ca implementarea acestei categorii corespunde necesitatilor companiilor romanesti care au nevoie de finantare. "Bursa de Valori Bucuresti reprezinta un vehicul important prin care aceste societati isi pot asigura finantarea, pentru ca ulterior sa se pozitioneze pe piata de capital", a apreciat oficialul BVB.
In constructia "New Market" se va urmari modelul practicat pe alte Burse din regiune, fiind deja incheiat un memorandum cu Bursa din Grecia, care a implementat un astfel de model. "Lucram la acest proiect si el va fi finalizat dupa ce vom restructura intreaga cota a Bursei, adica dupa momentul fuziunii BVB cu Bursa Electronica Rasdaq. Am inceput deja consultarea cu potentialii emitenti", a conchis Farmache.
In prezent, cota BVB este structurata pe trei sectoare, si anume sectorul valorilor mobiliare emise de persoane juridice romane, sectorul obligatiunilor si al altor valori mobiliare emise de stat sau de autoritati ale Administratiei publice centrale si locale si sectorul international.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.