Operatiunile de inseriere si numerotare se vor efectua separat pentru fiecare clasa de valori mobiliare, pentru individualizarea acestora, respectiv a seriei emisiunii din fiecare clasa, potrivit instructiunii 7/2005 privind inserierea si numerotarea
Operatiunile de inseriere si numerotare se vor efectua separat pentru fiecare clasa de valori mobiliare, pentru individualizarea acestora, respectiv a seriei emisiunii din fiecare clasa, potrivit instructiunii 7/2005 privind inserierea si numerotarea valorilor mobiliare elaborate recent de catre CNVM.
Potrivit instructiunii, Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare, agentii de compensare si depozitare, Bursa Electronica Rasdaq si Bursa de Valori Bucuresti, precum si societatile de registru, au obligatia sa-si adapteze in mod unitar programele informatice pentru inserierea si numerotarea valorilor mobiliare.
"Aceasta masura a fost luata in vederea protejarii investitorilor in cazul anchetarii furturilor de actiuni. De asemenea, va putea fi facilitata calcularea impozitului aferent castigurilor obtinute pe piata de capital si identificarea tranzactiilor speculative", a declarat Ciprian Ene, purtatorul de cuvant al CNVM.
Consolidarea registrelor, in vederea punerii in aplicare a operatiunii de inseriere si numerotare a titlurilor, va avea loc la 1 iunie, pana la ora 24.00. Ulterior acestei date, evidenta, transferul, compensarea - depozitarea si tranzactionarea valorilor mobiliare se vor efectua cu noile caracteristici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.