Potrivit conducerii societatii, prin programul de plecari voluntare initiat la Mittal Steel Hunedoara, angajatilor care isi exprima dorinta de a parasi compania li se ofera pachete compensatorii finantate integral de catre companie. Liderii sindicatu
Potrivit conducerii societatii, prin programul de plecari voluntare initiat la Mittal Steel Hunedoara, angajatilor care isi exprima dorinta de a parasi compania li se ofera pachete compensatorii finantate integral de catre companie. Liderii sindicatului "Siderurgistul" se declara, insa, impotriva acestor disponibilizari de personal, sustinand ca sunt incalcate contractul colectiv de munca si cel de privatizare.
"Potrivit contractului colectiv de munca, partile sociale trebuie sa se informeze reciproc asupra hotararilor luate.
In plus, contractul de privatizare al societatii prevede ca timp de 30 de luni de la privatizare nu pot fi efectuate disponibilizari de personal. Avem de gand ca, in cursul zilei de luni, sa stam de vorba cu conducerea Mittal Steel Hunedoara referitor la acest lucru", a afirmat Petru Vaidos, presedintele Sindicatului "Siderurgistul".
Liderul sindical Petru Vaidos afirma ca angajatii Mittal Steel sunt "ademeniti" sa plece din combinat cu plati compensatorii cuprinse intre 80 si 100 milioane de lei.
Cu toate ca se declara impotriva acestor plecari voluntare, Vaidos sustine ca nu va incerca sa-i opreasca pe acei angajati care doresc sa plece din firma. In replica, administratia Mittal Steel Hunedoara sustine ca programul respecta intru totul prevederile contractului de privatizare si legile in vigoare si ca se incadreaza in strategia generala de asigurare a viabilitatii si competitivitatii pe termen lung a companiei.
De ieri, angajatii Mittal Steel Hunedoara se pot inscrie pe lista de disponibilizari. In prezent, la Combinatul siderurgic Mittal Steel Hunedoara mai lucreaza 2.300 de angajati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.