Partidul Umanist Roman a devenit Partidul Conservator, schimbandu-si astfel doctrina sa atat de mult vanturata de Dan Voiculescu ca imbinand armonios grija fata de om cu viziunea liberala. Va scapa insa partidul-televiziune de eticheta "pleaca ai nos
Partidul Umanist Roman a devenit Partidul Conservator, schimbandu-si astfel doctrina sa atat de mult vanturata de Dan Voiculescu ca imbinand armonios grija fata de om cu viziunea liberala. Va scapa insa partidul-televiziune de eticheta "pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ne cramponam de guvernare"? Ramane de vazut. Moda liftingului nu se opreste in Baneasa. PD isi modifica statutul, acceptand si motiuni nu neaparat social-democrate, ci, bunaoara, de sorginte populara, incercandu-se astfel o apropiere de PPE, care tocmai a fost un pilon al amanarii admiterii la 1 septembrie a observatorilor romani in Parlamentul European. PSD, debarcandu-l pe Ion Iliescu, dar si pe alti "senatori de drept", incearca si el sa se cosmetizeze, sa fie mai putin incorsetat de sechele, sa imbrace haine mai moderne, chiar blugi. Toate aceste vanzoleli si incercari de schimbare la fata de pe scena politica marturisesc, as spune, nu atat o reala vointa de modernizare a doctrinelor, cat teama si, poate, un inceput de trezire la realitate. Teama a partidelor, nu doar a celor amintite, de un sever esec in eventualitatea unor alegeri anticipate, electoratul fiind deopotriva sastisit si de partidele la putere, si de cele in opozitie, cu vechiul lor chip. Trezire la realitate, pentru ca numai lideri cu capul in nori nu vad cum credibilitatea clasei politice, implicit a partidelor, scade constant. Este, insa, de urmarit, daca schimbarea denumirilor si statutelor va fi una de fond, ori va fi doar o naparlire de primavara. Cum fac vulpea ori lupul, care-si schimba blana, nu si naravul.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.