Au mai ramas doar doua zile pana la Adunarea Generala a FR de Atletism, cand se va alege noua conducere a Federatiei. Dupa cum se stie, pentru functia de presedinte sunt inscrisi in competitie patru candidati: Iolanda Balas Söter, Ion Sandu, Ilie Fl
Au mai ramas doar doua zile pana la Adunarea Generala a FR de Atletism, cand se va alege noua conducere a Federatiei. Dupa cum se stie, pentru functia de presedinte sunt inscrisi in competitie patru candidati: Iolanda Balas Söter, Ion Sandu, Ilie Floroiu si Doina Melinte. Principalii favoriti sunt Iolanda Balas Söter, care are la activ castigarea a patru mandate, si omul de afaceri Ion Sandu, patronul clubului atletic CSM PAB Arad, unde sunt legitimati sportivii - medaliati la JO de la Atena - Ionela Tarlea, Marian Oprea si Maria Cioncan. In caz de succes, Iolanda Balas Söter va conduce FRA pentru al cincilea mandat. Atuurile doamnei Balas Söter sunt investitiile realizate in baza materiala a atletismului romanesc, construirea sediului Federatiei si a celor 14 stadioane cu piste sintetice prin obtinerea de sponsorizari, care a constituit principala sursa a veniturilor. Pentru viitor, in cazul ramanerii la presedintia federatiei, Iolanda Balas Söter doreste sa monteze doua noi piste sintetice in Moldova si Banat, avand in buget 60.000 de euro de la IAAF, precum si terminarea lucrarilor la Baile Felix si Stadionul Tineretului. Patronul celui mai puternic club atletic din tara, Ion Sandu, are in programul sau realizarea unei noi emulatii a Federatiei si mai multi bani, vrand sa dubleze bugetul Federatiei intr-un an.
De asemenea, sa se realizeze o analiza a posibilitatilor de care dispune Federatia, iar apoi trebuie pus la punct un necesar de care atletii de top au nevoie pentru pregatirea individualizata. Ramane de vazut cui va acorda girul electoratul, atat pentru postul de presedinte, cat si pentru cele trei functii de vicepresedinti, unde sunt inscrisi in cursa 11 candidati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.