Mango te poate face cu adevarat sa te simti mai bine. Pe langa faptul ca are un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, mango contine si enzime care ajuta digestia. Se cultiva in Asia de SE, in special in India, de mai bine de 6.

Mango te poate face cu adevarat sa te simti mai bine. Pe langa faptul ca are un continut bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, mango contine si enzime care ajuta digestia.
Se cultiva in Asia de SE, in special in India, de mai bine de 6.000 de ani. De atunci dateaza de fapt prima referire la acest fruct, in opera ""Hindu Vedas"" fiind numit ""mancarea zeilor"". Numele provine din limba Tamil, la origine fiind ""man-kay"". Portughezii, care au explorat acest tinut din Asia, au transformat cuvantul in ""manga"".
Copacul in care creste ""fructul fericirii"" este unul impunator, caci poate masura chiar si 40 de metri, avand in partea superioara un varf (spin) de 10 metri. Frunzele tinere au la inceput culoarea somonului, dar se transforma rapid in rosu si apoi in verde inchis, pe masura ce se maturizeaza. Cand infloreste, copacul emana un miros usor de liliac. Din momentul in care au cazut florile, vor trece aproape 6 luni pana cand fructele sunt coapte. Ele atarna pur si simplu in copac, fiind prinse de o tulpinita (aproape ca si globurile din bradul de Craciun). Pot fi de diferite marimi, avand 10-25 centimetri in lungime si 7-12 centimetri in diametru. Cele mai mari ating uneori greutatea de doua kilograme si jumatate.
In mod curios, sucul fructului bine copt iti ia durerea cu mana daca ai fost intepat de un scorpion sau de o albina.

COCTEILUL SANATATII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.