Partida Dinamo Bucuresti - FC Farul Constanta, contand pentru finala Cupei Romaniei, va fi arbitrata de o brigada franceza, a anuntat Ion Craciunescu, presedintele CCA. Astfel, meciul programat miercuri, de la ora 20.15, pe Stadionul "Cotroceni", va
Partida Dinamo Bucuresti - FC Farul Constanta, contand pentru finala Cupei Romaniei, va fi arbitrata de o brigada franceza, a anuntat Ion Craciunescu, presedintele CCA. Astfel, meciul programat miercuri, de la ora 20.15, pe Stadionul "Cotroceni", va fi condus la centru de Laurent Duhamel, care va fi ajutat de asistentii Patrick Reinbold si Jean-Paul Chaudre, rezerva fiind Pascal Vileo. Este a treia finala de cupa arbitrata de straini in ultimii sase ani, dupa cea din 1999, Steaua - Rapid, scor 6-5 dupa executarea loviturilor de departajare (2-2 dupa 90 si, respectiv, 120 de minute), condusa de francezul Marc Batta, si cea din 2001, Dinamo - Rocar, scor 4-2, condusa de elvetianul Urs Meier. Initial, francezii il delegasera la centru pe Alain Sars (ultimul meci international arbitrat de acesta a fost Chelsea - Liverpool, scor 0-0, in prima mansa a semifinalelor UEFA Champions League.), care a devenit insa indisponibil din cauza unei accidentari. "Azi dimineata am primit o hartie de la federatia franceza in care eram instiintati ca Alain Sars s-a accidentat in etapa de sambata. Asa ca acesta a fost inlocuit cu Laurent Duhamel, asistentii si arbitrul de rezerva fiind aceiasi", a precizat Craciunescu. "Duhamel este un arbitru din categoria superioara, categoria I a UEFA, care sunt convins ca va face treaba buna. Noi am cerut forului continental o brigada de arbitri straina la solicitarea cluburilor Farul si Dinamo. Daca pana acum au fost arbitri din Norvegia si Elvetia, acum UEFA a decis sa trimita o brigada din Franta si suntem foarte bucurosi ca vom avea arbitri din aceasta tara", a declarat Craciunescu. Presedintele CCA a adaugat ca si in relatia cu federatia franceza va exista reciprocitate. "Este normal ca o brigada romana sa conduca un meci in Franta. Deocamdata nu stim cine si la ce meci", a precizat Craciunescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.