Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au amanat, ieri, pentru 6 iunie a.c., discutiile privind anularea hotararii Administratiei Prezidentiale de reincarcerare a 46 de persoane printre care si Miron Cozma, deoarece procedura de citare a partilor
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au amanat, ieri, pentru 6 iunie a.c., discutiile privind anularea hotararii Administratiei Prezidentiale de reincarcerare a 46 de persoane printre care si Miron Cozma, deoarece procedura de citare a partilor nu a putut fi indeplinita.
Avocatul lui Valentino Acatrinei, judecatorul condamnat pentru coruptie la cinci ani de inchisoare in 2003, a anuntat instanta ca acesta a fost eliberat si, drept urmare, nu se mai impune citarea sa la Penitenciarul Rahova. La sfarsitul anului trecut, Ion Iliescu a gratiat 46 de persoane, printre care Miron Cozma, Ioan Corpodeanu, Petre Isac, Valentino Acatrinei si Gal Csaba. Dupa doar cateva zile, Iliescu a decis, in urma consultarilor cu premierul Adrian Nastase, revocarea decretului de gratiere. Toti cei care au fost nevoiti sa se intoarca in celule au facut contestatie, cerand suspendarea, dar si anularea hotararii Administratiei Prezidentiale. Separat de reclamatia colectiva, Acatrinei a formulat o contestatie a executarii decretului de gratiere 1173/2004, actiunea acestuia fiind admisa de Tribunalul Bucuresti, precizeaza Mediafax. Parchetul a facut apel la CAB, care saptamana trecuta a respins solicitarea acuzarii, insa a facut precizarea ca "de indata" Valentino Acatrinei sa fie pus in libertate. Cazul acestuia ar putea constitui o "bresa" pentru ceilalti incarcerati, ca urmare a revocarii decretului de gratiere 1173/2004 de catre Ion Iliescu si sa deschida larg portile puscariei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.