Organizatorii din acest an ai competitiei "Chinese Bridge" se adreseaza din nou studentilor romani si isi propune sa extinda si pe viitor influenta culturala a Chinei, prin incurajarea cursurilor si stimularea initiativei studentilor din Romania de a

Organizatorii din acest an ai competitiei "Chinese Bridge" se adreseaza din nou studentilor romani si isi propune sa extinda si pe viitor influenta culturala a Chinei, prin incurajarea cursurilor si stimularea initiativei studentilor din Romania de a studia limba chineza, precum si prin promovarea valorilor culturii chineze. Tema din acest an a competitiei este "China, o tara cu munti si ape minunate" iar concurentii care se pot inscrie pot fi studenti romani si absolventi cu varste sub 30 de ani.

Continutul si forma concursului

Competitia se bazeaza pe testarea cunostintelor de limba chineza, a unor informatii legate de cultura ancestrala chineza (cantece, dansuri, diferite forme de exprimare artistica populara, instrumente muzicale etc.), iar durata de testare a fiecarui participant va fi de 10 minute. Pentru sustinerea unei discutii libere, a unui interviu spontan si sustinerea unei minireprezentatii artistice sunt alocate cate 3 minute. Concursul final se va desfasura la Beijing pentru toti concurentii din strainatate. NOCFL va oferi bilete gratuit dus-intors si cazare, acoperind cheltuielile de transport local in China pentru toti concurentii straini. Unul sau 2 dintre cei mai buni concurenti din Romania vor fi invitati in China pentru a participa la finala in Beijing, impreuna cu alti competitori din aproximativ 80 de tari. Prima faza a concursului se va desfasura pe data de 21 mai, la Sala Radio din General Berthelot. Sponsorul concursului este China F& J International Group, iar organizatorii sunt Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti si Societatea Nationala de Radiodifuziune. Persoana de contact este Tang Dashong, atasat cultural al Ambasadei Chineze (tel. 0212331392, fax 0212331391).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.