Rezultatele etapei a 25-a din Divizia A au incins lupta la titlu, infrangerea Stelei la Galati aducand pe Dinamo la doua puncte si pe Rapid la trei. Asta in conditiile in care giulestenii nu au reusit decat un meci egal in fata lui Apulum, chiar pe t
Rezultatele etapei a 25-a din Divizia A au incins lupta la titlu, infrangerea Stelei la Galati aducand pe Dinamo la doua puncte si pe Rapid la trei. Asta in conditiile in care giulestenii nu au reusit decat un meci egal in fata lui Apulum, chiar pe teren propriu, pentru ca, daca ar fi castigat, trupa lui Razvan Lucescu ar fi ajuns la doar un punct de actualul lider. Urmeaza cinci etape de foc, la finalul carora una dintre cele trei echipe va sarbatori castigarea campionatului.
Dinamo
La doua puncte in spatele Stelei, "cainii rosii" au acum prima sansa sa termine pe primul loc. Programul este unul lejer in aceste ultime etape, cu echipe care nu pun in mod obisnuit prea mari probleme dinamovistilor. Singurul obstacol cu adevarat important in calea echipei lui Andone este Rapid, care vine in week-end in Soseaua Stefan cel Mare. Daca Dinamo invinge, inca patru victorii sunt usor de acontat, iar orice pas gresit al Stelei al aduce titlul in "Groapa". In etapa a 27-a urmeaza o deplasare la Apulum, o echipa cu un picior si jumatate in Divizia B si care are relatii stranse cu dinamovistii, directorul executiv Cristian Borcea avand afaceri importante in orasul Marii Uniri. Dinamo primeste apoi pe teren propriu pe Otelul, un adversar redutabil pe teren propriu, dar care nu a emis pretentii in deplasare in acest retur, mai ales ca situatia din clasament nu ii preseaza deloc pe elevii lui Stochita. In etapa a 29-a "cainii" infrunta acasa Craiova, o trupa retrogradata si blazata, ai carei jucatori isi cauta deja alte angajamente in prima liga. In fine, in ultima etapa merge la Pitesti, pentru meciul cu FC Arges, echipa la care Gigi Netoiu este sponsor si proprietar de jucatori. Singura grija a dinamovistilor este sa nu termine la egalitate de puncte cu Steaua, fiindca ros-albastrii au avantajul meciurilor directe.
Steaua
In cadere libera, asa cum a diagnosticat Dorinel Munteanu jocul echipei, Steaua are cel mai greu program in acest final de campionat. Cu doar doi atacanti in lot, Cristea si Dinita, cu un lot obosit dupa parcursul european extraordinar, cu disensiuni intre conducere si banca si cu proteste ale suporterilor, care s-au saturat de mediocritatea echipei, Zenga are nevoie mare de puncte pentru a aduce titlul asteptat cinci ani in Ghencea. Etapa viitoare, ros-albastrii primesc in Ghencea pe CFR Cluj, probabil cel mai comod adversar pentru ros-albastri. Urmeaza o deplasare "de foc", in Cotroceni, in fata unei echipe care, atunci cand vrea, spulbera tot pe teren propriu. Ramane de vazut daca Zenga va apela la prietenul sau Roberto Landi sau daca relatia acestora este de prietenie in afara stadionului. Steaua primeste in etapa a 28-a pe FCM Bacau, unde iarasi exista suspiciuni ca relatia stransa dintre patronii celor doua echipe va pastra punctele in Ghencea. Zenga si elevii sai vor avea un meci greu si la Brasov, chiar daca la acea data "stegarii" vor fi deja retrogradati matematic, iar in ultima runda ros-albastrii primesc acasa pe "Poli" Timisoara, revelatia acestui retur de campionat. Teoretic, daca Steaua face doua egaluri in aceste cinci meciuri sau pierde un meci, poate pierde si titlul in favoarea lui Dinamo.
Rapid
Giulestenii puteau fi lideri acum in Divizia A daca nu pierdeau cinci puncte in ultimele doua partide jucate acasa. Egalul de duminica, 2-2 cu Apulum, e posibil sa atarne greu in mintea jucatorilor lui Razvan Lucescu, iar asta sa-i indeparteze de titlu. Rapidul este la trei puncte de Steaua, iar in cazul in care termina la egalitate de puncte cu ros-albastrii castiga fiindca sunt avantajati de rezultatele din meciurile directe. Pentru a mai spera la campionat, giulestenii trebuie sa vizeze in primul rand o victorie impotriva lui Dinamo, in deplasare, la sfarsitul acestei saptamani. Urmeaza apoi un meci relativ lejer cu Universitatea Craiova pe teren propriu si o deplasare pe terenul unei echipe fara probleme, FC Arges. In penultima etapa este posibil ca Rapidul sa tremure, fiindca in Giulesti vine Farul. Daca "marinarii" pierd finala Cupei Romaniei, mai au sansa de a ajunge in Cupa UEFA de pe locul trei, pe care sa-l rapeasca tocmai Rapidului. In fine, in ultima etapa a campionatului, giulestenii joaca peste podul Grant, in Regie, iar in cazul in care va avea nevoie de toate punctele pentru a lua titlul probabil ca acest lucru se va intampla, fiind de notorietate relatiile dintre George Copos si Vasile Siman. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.